Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A început – Franzeluța majorează prețurile, cu excepția pâinii sociale

Pâine - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2022
Abonare
Întreprinderea de panificație Franzeluța a decis majorarea prețurilor la tot sortimentul de pâine, cu excepția pâinii sociale.
CHIȘINĂU, 1 feb – Sputnik. În urma majorării fără precedent a tarifelor la gaze naturale, combustibil și energie electrică, Societatea pe Acțiuni Franzeluța anunță că este nevoită să majoreze și ea prețurile la tot sortimentul de pâine. Dar nu precizează cu cât vor crește prețurile.
“Afectată de aceleași circumstanțe, prin prisma cheltuielilor pe care le suportă S.A Franzeluța, întreprinderea a stabilit majorarea prețurilor la tot sortimentul de pâine, cu excepția pâinii sociale menționate mai sus. Ajustarea prețurilor este inevitabilă, întrucât costurile de până acum nu ajung la nivelul cheltuielilor de producere”, anunță întreprinderea de panificație.
Deși nu precizează cu cât va crește prețul la pâine, Franzeluța lasă se se înțeleagă că acestea vor fi pe măsura majorării costurilor la materia primă, gaze, carburanți și curent electric.
„Drept urmare, prețul pâinii a fost recalculat ținând cont de conjunctura de pe piață la achiziționarea tuturor materiilor prime, scumpirea gazelor naturale, carburanți, energie electrică și va fi afișat de la începutul lunii februarie”.
Totodată întreprinderea a decis creșterea volumului de producție a pâinii sociale în rețeaua de magazine specializate. Astfel, începând de astăzi, 1 februarie, volumul de pâine socială „Chișinău” va fi majorat cu 54%, fără a modifica prețului final pentru consumatori.
Administrația întreprinderii amintește că cea mai recentă ajustare de preț aplicată de „Franzeluța” S.A. la unele din produsele sale de panificație a avut loc tocmai în anul 2015.
Stație de alimentare, carburanți - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2022
Economie
Prețurile la carburanți au luat-o razna: ANRE a stabilit un nou plafon
Fluxul de știri
0