Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Ultima oră: Motorina a trecut de pragul psihologic de 20 de lei

© Sputnik / Mihai Carausstație PECO
stație PECO - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2022
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță noi prețuri plafon pentru combustibili.
CHIȘINĂU, 31 ian - Sputnik. Prețul la produse petroliere principale de tip standard ar putea crește și pe 1 februarie. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță noi prețuri plafon pentru combustibili valabile pentru ziua de marți.

Astfel, benzina de tip 95 va crește cu șase bani și va costa 23,09 de lei. Motorina ar putea trece de pragul psihologic de 20 de lei. După stabilirea noului preț plafon de către ANRE, un litru de motorină ar putea să coste 20,04 de lei, cu șase bani mai mult față de prețul stabilit pentru weekend.

Prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard se stabilesc de către Agenția Naționala pentru Reglementare în Egergetică în baza Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică explică prețurile mari la produsele petroliere prin situația creată pe piețele internaționale.
Potrivit Agenției prețurile reflectă fidel evoluțiile pe piața internațională atât în perioade de creștere, cât și descreștere a cotațiilor, excluzând orice posibilitate a companiilor petroliere să intervină în procesul dat prin eventuale majorări nejustificate.
Lei moldovenești - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2022
Economie
Cum a explicat ANRE creșterea permanentă a prețurilor la combustibil
Fluxul de știri
0