Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Maia Sandu după Consiliul Suprem de Securitate: Ce s-a discutat în ședință

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2022
Abonare
Președintele a convocat astăzi Consiliul Suprem de Securitate pentru a discuta situația macroeconomică curentă, principalele tendințe și provocări ale anului 2022.
CHIȘINĂU, 31 ian - Sputnik. Membrii Consiliul Suprem de Securitate au ascultat raportul Băncii Naționale a Moldovei, care este responsabilă prin lege pentru asigurarea stabilității prețurilor.
Asta după ce Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat la ora 14.00 ședința Consiliului Suprem de Securitate.

”Majorarea prețurilor la nivel internațional este o cauză obiectivă pentru creșterea prețurilor în țara noastră, însă trebuie folosite toate instrumentele legale pentru a tempera această tendință. CSS a recomandat Băncii Naționale să analizeze efectele intervențiilor sale de până acum și să le corecteze atunci când acestea nu sunt eficiente” a declarat Maia Sandu.

În același timp, șeful statului mai anunță că Guvernul urmează să continue politica de susținere a categoriilor cele mai afectate de creșterea prețurilor. Executivul urmează să vină cu resurse suplimentare, la cele deja alocate pentru creșterea pensiilor și a compensațiilor la plata resurselor energetice, pentru a ajuta cetățenii să treacă mai ușor prin această criză.
La fel, Guvernul trebuie să continue reformele destinate îmbunătățirii mediului de afaceri pentru a asigura o creștere economică robustă și incluzivă.
Протест у здания администрации президента Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2022
Societate
Zeci de pensionari au încercat să intre cu forța în sediul Președinției - VIDEO
Amintim că ultima ședință a Consiliul Suprem de Securitate a avut loc pe 4 ianuarie, atunci când membrii acestuia s-au întrunit în regim de urgență. În cadrul ședinței a fost discutată situația din sectorul energetic al țării, creată ca urmare a creșterii semnificative din ultima perioadă, pe piața europeană, a prețurilor de achiziție la gazele naturale.
Membrii Consiliul Suprem de Securitate au audiat informația despre nivelul plăților efectuate pentru consumul de gaze naturale. Totodată, au discutat despre evoluția în anul 2022 a prețurilor la gazele naturale importate, perspectivele pentru luna ianuarie și soluțiile de depășire a unei potențiale crize.
Gaz - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2022
Economie
Ultima oră: Guvernul oferă noi compensații la gaz - cine sunt beneficiarii
Fluxul de știri
0