Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Ultima oră: Guvernul oferă noi compensații la gaz - cine sunt beneficiarii

© Sputnik / Александр ВильфGaz
Gaz - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2022
Abonare
Guvernul anunță că va oferi noi compensații la gaz unei categorii de consumatori.
CHIȘINĂU, 31 ian - Sputnik. Toți agenții economici din Republica Moldova racordați la rețelele de gaz ale companiei Moldovagaz vor primi compensații la plata gazului consumat. Anunțul a fost făcut de premierul Natalia Gavrilița în cadrul unei conferințe de presă.

„Vom propune compensarea primilor 500 de metri cubi de gaz consumat pentru toți agenții economici. Asta acoperă consumul integral a mai mult de jumătate din abonații Moldovagaz”, a declarat premierul.

Gavrilița a precizat că aceste compensații vor fi acordate retroactiv, adică vor fi aplicate în factura pentru luna ianuarie.

„Este un program care are același mecanism ca și în cazul compensațiilor pentru gospodăriile casnice, adică va fi compensare directă în factură”, a mai spus premierul.

Gavrilița a anunțat că decizia de creștere a compensațiilor pentru consumatorii casnici, dar și compensarea primilor 500 de metri cubi pentru agenții economici abonați la Moldovagaz va fi luată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, care va avea loc marți, 1 februarie.
Moldovagaz - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2022
Societate
Ce spune șeful Moldovagaz, după ce ANRE a aprobat majorarea tarifului la gaz
Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a anunțat că în total ar fi vorba de aproximativ 10 mii de agenți economici consumatori ai Moldovagaz care vor beneficia de aceste compensații.

„A doua majorare a tarifului la gaz este împovărătoare. Am decis compensarea care ar ajuta în special agenții economici mici. Pentru mai bine de jumătate din agenții economici abonați ai Moldovagaz, prin această măsură vor fi acordate compensații integrale”, a declarat ministrul.

Guvernul a decis că tariful pentru primii 150 de metri cubi de gaze naturale consumați de consumatorii casnici nu se va schimba. Acesta va rămâne neschimbat în lunile februarie şi martie, în pofida majorării tarifului.
Железные молдавские леи - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2022
Economie
Ce se va întâmpla cu leul în 2022: Prognoza experților
Fluxul de știri
0