Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu convoacă Consiliul Suprem de Securitate: Care este motivul

© Sputnik / Mihai CarausPreședinția RM
Președinția RM - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2022
Abonare
Consiliul Suprem de Securitate se convoacă astăzi în prima ședință din acest an. Care este motivul.
CHIȘINĂU, 31 ian - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, convoacă astăzi, începând cu ora 14.00, prima ședință a Consiliului Suprem de Securitate din acest an. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială a Preşedinţiei.
"În cadrul acesteia va fi examinată situația privind stabilitatea macroeconomică și financiară a statului și riscurile anului 2022. Vor fi audiate instituțiile de stat relevante în acest context", se arată în comunicat.
Deocamdată nu se cunoaște dacă președintele Maia Sandu va face sau nu declarații de presă după ședința CSS.
Amintim că ultima ședință a Consiliul Suprem de Securitate a avut loc pe 4 ianuarie, atunci când membrii s-au întrunit în regim de urgență. În cadrul ședinței a fost discutată situația din sectorul energetic al țării, creată ca urmare a creșterii semnificative din ultima perioadă, pe piața europeană, a prețurilor de achiziție la gazele naturale.
Membrii Consiliul Suprem de Securitate au audiat informația despre nivelul plăților efectuate pentru consumul de gaze naturale. Totodată, au discutat despre evoluția în anul 2022 a prețurilor la gazele naturale importate, perspectivele pentru luna ianuarie și soluțiile de depășire a unei potențiale crize.
Primăria Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2022
Politică
Primăria Chișinău dă Guvernul în judecată: Care este motivul
Fluxul de știri
0