Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Coreea de Nord confirmă testarea unei rachete balistice care putea lovi teritoriul SUA

© AFP 2024 / JUNG YEON-JETestarea unei rachete de către Coreea de Nord
Testarea unei rachete de către Coreea de Nord - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2022
Abonare
Phenianul a semnalat recent că ar putea ridica moratoriul autoimpus asupra testelor nucleare și a lansărilor de rachete cu rază lungă de acțiune
Coreea de Nord a confirmat luni că a lansat o rachetă balistică cu rază intermediară Hwasong-12 către Marea Japoniei – cel mai puternic test de rachetă din ultimii patru ani și al șaptelea de la începutul anului.
„Testul de inspecție de tragere a fost efectuat în scopul inspectării selective a rachetei balistice cu rază medie de acțiune sol-sol Hwasong-12 și de a verifica precizia generală a acestui sistem de arme”, a anunțat duminică agenția de stat KCNA din Coreea de Nord.
Aceasta a adăugat că lansarea „a confirmat precizia, securitatea și eficacitatea funcționării sistemului de arme de tip Hwasong 12 aflat în producție”.
KCNA a mai susținut că testul de rachetă a folosit „sistemul de lansare cu cel mai înalt unghi” pentru a asigura siguranța țărilor vecine. Phenianul a lansat mai multe fotografii care se presupune că arată lansarea de duminică din spațiu.
Fluxul de știri
0