Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important pentru cei care vor să ajungă în această țară din Europa: Se schimbă regulile

© Sputnik / Mihai CarausAeroportul Chișinău
Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2022
Abonare
Încă o țară din Uniunea Europeană schimbă regulile de intrare pe teritoriul său.
CHIȘINĂU, 31 ian - Sputnik. Certificatele de vaccinare împotriva COVID-19 în Irlanda vor fi valabile doar 9 luni, adică 270 zile. Perioada se calculează de la administrarea seriei primare de vaccinare formată în general din 2 doze sau, în cazul vaccinului Johnson & Johnson, dintr-o singură doză. Regula intră în vigoare din data de 1 februarie. Totodată, certificatele de vaccinare bazate pe doze de rapel - booster nu sunt limitate în timp.
Ambasada Republicii Moldova în Irlanda amintește că pentru cetățenii moldoveni, condițiile generale de călătorie în Irlanda rămân fără schimbări.
Astfel, pasagerii care sosesc în Irlanda din străinătate și dețin dovada vaccinării sau dovada validă de recuperare/vindecare de COVID-19 în ultimele 180 de zile sunt scutiți de prezentarea rezultatului unui test RT-PCR negativ sau „nedetectat” înainte de călătorie.
La fel, persoanele nevaccinate sau fără dovada recuperării de COVID-19 în ultimele 180 zile vor prezenta obligatoriu dovezi ale unui rezultat negativ sau „nedetectat” la testul RT-PCR, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de sosire în Irlanda.
Casa poporului. România - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2022
Coronavirus
Noi reguli de intrare în România: Cum călătoresc moldovenii
Fluxul de știri
0