Comisia pentru Situații Excepționale se întrunește în ședință – ce decizii urmează să ia

© Sputnik / Yana ZaharovaLei moldovenești
Lei moldovenești - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2022
Abonare
Comisia pentru Situații Excepționale se va întruni marți în ședință – anunțul a fost făcut de premierul Gavrilița.
CHIȘINĂU, 31 ian – Sputnik. Comisia pentru Situații Excepționale se va întruni marți, 1 februarie, în ședință, urmând să decidă în privința compensațiilor la gaz anunțate de Guvern pentru agenții economici și pentru consumatorii casnici. Despre aceasta a anunțat luni într-o conferință de presă premierul Natalia Gavrilița.
Prim-ministrul a declarat că Guvernul va propune compensarea primilor 500 de metri cubi de gaz consumat pentru toți agenții economici racordați la rețelele de gaz ale companiei Moldovagaz
Gavrilița a precizat că aceste compensații vor fi acordate retroactiv, adică vor fi aplicate în factura pentru luna ianuarie.
Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a anunțat că în total ar fi vorba de aproximativ 10 mii de agenți economici consumatori ai Moldovagaz care vor beneficia de aceste compensații.
Totodată, Gavrilița a anunțat săptămâna trecută că va fi menținut mecanismul de compensații la gazele naturale a consumatorilor casnici. Astfel, Guvernul a decis că tariful pentru primii 150 de metri cubi de gaze naturale consumați de consumatorii casnici nu se va schimba în februarie și martie.
Gaz - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2022
Economie
Ultima oră: Guvernul oferă noi compensații la gaz - cine sunt beneficiarii
Fluxul de știri
0