Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cazul cu avionului din Ucraina care a aterizat la Edineț a ajuns în instanță

© Photo : Facebook / Poliţia de FrontierăСамолет с контрабандой сигарет задержан в Молдове
Самолет с контрабандой сигарет задержан  в Молдове - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2022
Abonare
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a terminat urmărirea penală și a trimis în judecată dosarul care vizează avionul din Ucraina implicat în contrabandă cu țigări.
CHIȘINĂU, 31 ian - Sputnik. Avionul care a transportat contrabandă a fost depistat pe un câmp din Edineț anul trecut, în luna septembrie. Procuratura anunță că dosarul în privința pilotului principal al avionului din Ucraina, a fost trimis în judecată.

”Pilotul este originar din Kiev, Ucraina, are vârsta de peste 60 de ani, iar antecedente penale nu a avut. Acesta a survolat spațiul aerian al Moldovei fără autorizația necesară, din Ucraina spre România, și a aterizat pe o pistă improvizată, pe un câmp, fără să fie supus controlului vamal, aparatul aerian fiind astfel introdus prin contrabandă în țară” este precizat în comunicatul Procuraturii Generale.

Potrivit legii penale, infracțiunea dată se pedepsește cu închisoare pentru un termen de până la 10 ani.

În privința altor complici, care sunt originari din Moldova, Ucraina și Belarus, urmărirea penală continuă, în cooperare cu Poliția de Frontieră. Totodată, organizatorul infracțiunii a fost anunțat în căutare. După demonstrarea în judecată a vinovăției acestora, avionul în valoare de aproape 300 de mii de lei va fi confiscat.

Cazul dat este investigat de către PCCOCS și Poliția de Frontieră, în cooperare cu autoritățile din Ucraina.

Amintim că în septembrie 2021, polițiștii de frontieră din Moldova au reținut un avion care a survolat ilegal spațiul aerian al țării. Aeronava a fost depistat în satul Hlinaia Mică, raionul Edineț.
Самолет с контрабандой сигарет задержан  в Молдове - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2021
Societate
Noi detalii despre aeronava ce a survolat ilegal teritoriul țării: Doi suspecți au fugit
Fluxul de știri
0