Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi detalii despre aeronava ce a survolat ilegal teritoriul țării: Doi suspecți au fugit

© Photo : Facebook / Poliţia de FrontierăСамолет с контрабандой сигарет задержан в Молдове
Самолет с контрабандой сигарет задержан  в Молдове - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2021
Abonare
Poliția de Frontieră a venit cu detalii noi despre aeronava ce a survolat ilegal teritoriul țării. Dintre cei trei suspecți reținuți, doi au reușit să fugă de la locul reținerii, iar acum sunt dați în căutare națională.
CHIȘINĂU, 15 sept - Sputnik. În cadrul unei conferințe de presă, conducerea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a venit cu unele detalii despre aeronava reținută marți, fiind suspectată că ar fi folosită pentru contrabandă cu țigări. Șeful IGPF Rosian Vasiloi a menționat că colegii din România au informat despre faptul că o aeronavă străină ar putea survola ilegal teritoriul țării noastre.
În context, oamenii legii din Moldova au început acțiunile de investigație, iar în noaptea de marți, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Cuhnești a observat un aparat de zbor de dimensiuni mici la înălțimea de aproape o sută de metri, care a traversat hotarul țării, din Republica Moldova în România. O oră mai târziu, patrula poliției de frontieră a Sectorului Valea Rusului a remis informația precum că pe direcția Drujineni - Zaboloteni a fost observat un aparat de zbor de mici dimensiuni care a traversat hotarul deja din România în Republica Moldova.
Polițist de frontieră cu binoclu - Sputnik Moldova, 1920, 02.05.2021
Societate
Doi tineri au fost reținuți pentru contrabandă: Ce au vrut să ducă în România
În momentul în care aeronava a aterizat în satul Hlinaia Mică, raionul Edineț, oamenii legii au decis reținerea piloților. Ei au spus că au profitat de faptul că avionul era la sol și că dacă piloții reușeau să decoleze, atunci aeronava s-ar fi pierdut din radare și reținerea ar fi fost imposibilă.
Trei persoane au fost reținute la fața locului, dar în momentul reținerii două dintre ele au reușit să fugă din mâinile oamenilor legii. Aceștia sunt acum anunțați în căutare națională. Ulterior, în urma acțiunilor de cercetare, într-un hotel din orașul Edineț a fost găsit încă un complice al celor trei. S-a stabilit că trei dintre suspecți sunt cetățeni ai Ucrainei, iar unul este belarus.
Rosian Vasiloi a declarat că investigațiile continuă în comun cu reprezentanții Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei, în acest sens fiind creat un grup comun de investigații. Oamenii legii au depistat că aeronava nu era înregistrată în Ucraina.
Totodată, șeful Poliției de Frontieră a menționat că, în urma perchezițiilor la locul reținerii aeronavei, nu au fost găsite țigări, iar alte detalii despre perchezițiile efectuate, oamenii legii nu au putu oferi pe motiv că aceste informații constituie secretul anchetei. Suspecții sunt cercetați pentru trecerea ilegală a frontieră și survolarea neautorizată a teritoriului țării noastre.
Задержание - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Politică
Perchezițiile de la Frontieră: Cinci persoane au fost reținute
Oamenii legii presupun că această aeronavă ar fi fost implicată în contrabandă cu țigări, dar șeful IGPF a evitat să facă declarații tranșante în acest sens și a menționat că nu pot fi divulgate alte detalii pentru a nu împiedica mersul anchetei. În prezent, aeronava este dezasamblată și va fi păstrată la aeroportu din Mărculești până la finalizarea anchetei.
Amintim că în noaptea de marți, polițiștii de frontieră din Moldova au reținut un avion ce survola ilegal spațiul aerian al țării. Aeronava a fost reținută în satul Hlinaia Mică, raionul Edineț.
Fluxul de știri
0