Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cât de greu i-a fost juriului să desemneze câștigătorul pentru Eurovision

Misiune dificilă: Cât de greu i-a fost juriul să desemneze câștigătorii preselecției Eurovision
Abonare
Deși nu există dubii că formația Zdob și Zdub împreună cu formația fraților Advahov vor reprezenta destoinic Republica Moldova la concursul internațional Eurovision Song Contest, ediția 2022, juriul recunoaște că a avut o misiune dificilă în a desemna câștigătorul.
28 de interpreți au fost înscriși la Selecția Națională pentru „Eurovision-2022”. Aceștia au cântat în format live, însă din cauza pandemiei, la etapa audierilor au fost excluse baletul, decorul și efectele speciale. Cu toate acestea, participanții au reușit să impresioneze juriul prin originalitatea pieselor și calitățile vocale de care au dat dovadă. În premieră, telespectatorii nu au participat la procedura de vot.
"Am avut parte de un concurs reușit în care am descoperit multe talente. Sinceră să fiu, am răspuns plăcut surprinsă să văd tineri care nu au mai evoluat anterior pe scenă, dar s-au prezentat destoinic. Mulți vin nu neapărat să câștige, ci să-și facă auzită vocea și să-și promoveze piesa", a declarat pentru Sputnik Moldova membra juriului, Geta Burlacu.
Mai mult, interpreta spune că a notat cu punctaj maxim mai mulți participanți. Alegerea unui câștigător a fost cu adevărat o misiune dificilă.
"Pentru mine a fost o descoperire că mai mulți tinerii talentați despre care se cunoaște mai puțin au dat dovadă de un profesionalism înalt. Am pus multe note înalte. Am ascultat voci foarte puternice și piese cu adevărat interesante. Le doresc acestor tineri să-și urmeze visul și să nu se descurajeze", a menționat membra juriului.
Cât privește prestația câștigătorilor Selecției Naționale, Geta Burlacu susține că piesa pe care o vor interpreta pe marea scenă cu siguranță va ajunge la inimile publicului, iar prestația pe care o vor avea interpreții îi va surprinde plăcut pe spectatorii din multe țări.

"Zdob și Zdub sunt absolut senzaționali. Ei captivează atenția tuturor și știu să încarce publicul cu energie. Admir curajul fraților Advahov care din arena muzicii populare vor urca pe scena Eurovisionului", a mai spus Burlacu.

De menționat că anul trecut, Republica Moldova a fost prezentată de Natalia Gordienko cu piesa „Sugar” și s-a clasat pe locul 13. Republica Moldova a debutat prima dată la Eurovision în 2005, fiind reprezentată de trupa Zdob și Zdub și de „bunica” acestora cu melodia „Boonika bate doba”.
Reprezentantul Moldovei va evolua pe 10 mai, în prima semifinală a Eurovision Song Contest 2022. Concurenții săi vor fi reprezentanții Albaniei, Bulgariei, Letoniei, Lituaniei, Olandei, Sloveniei, Elveției, Ucrainei, Austriei, Croației, Danemarcei, Greciei, Islandei, Norvegiei, Rusiei, Portugaliei și Armeniei.

Cea de a 66-a ediţie a Concursului Internaţional Eurovision Song Contest - 2022 va avea loc între 10-14 mai 2022, la Torino, Italia.
Fluxul de știri
0