Oameni in etate - Sputnik Moldova, 1920
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce spune șeful Moldovagaz, după ce ANRE a aprobat majorarea tarifului la gaz

© Sputnik / Mihai CarausMoldovagaz
Moldovagaz - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Șeful Moldovagaz a venit cu un mesaj după ce ANRE a aprobat majorarea tarifului la gaz.
CHIȘINĂU, 28 ian - Sputnik. Șeful companiei Moldovagaz a venit cu un mesaj pe canalul său de Telegram, după ce Agenția Națională de Reglementare în Energetică a aprobat astăzi majorarea tarifului la combustibilul albastru.
"O afacere, chiar și una orientată social, nu poate funcționa în pierdere", a scris Ceban pe contul său de Telegram.
Amintim că Consiliul de Administrație al ANRE s-a întrunit astăzi în ședință și a aprobat noile tarife pentru gaz, energie electrică și încălzire. Astfel, pentru consumatorii casnici un metru cub de gaz va costa 14,06 lei, fără TVA. Facturile care urmează să vină pentru luna ianuarie vor fi deja cu noile tarife aprobate.
Tot după ce ANRE a aprobat noile tarife, a reacționat și opoziția parlamentară și extraparlamentară. Partidul Socialiștilor a menționat că intenționează să atace în instanța de judecată deciziile luate astăzi de ANRE privind aprobarea noilor tarife și aplicarea lor retroactiv, adică din 1 ianuarie. În context, membrii PSRM au precizat că vor cere și compensații mult mai mari de la stat.
Și fostul premier Ion Chicu s-a expus pe acest subiect. El a scris pe canalul său de Telegram că „ANRE-ul din subordinea PAS-ului a emis astăzi decizia ilegală de a majora tariful la gaz retroactiv, adică de la 1 ianuarie 2022”.
facturi - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2022
Politică
Opoziția: Aplicarea retroactivă a tarifelor majorate la gaz și încălzire este ilegală
Fluxul de știri
0