Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Când ar putea fi implementat homeschooling-ul în Moldova? Ce spun autoritățile

Când ar putea fi implementat homeschooling-ul în Moldova? Ce spun autoritățile
Abonare
Ministerul Educației este deschis să discute cu părinții care doresc să-și școlarizeze copiii acasă. Când în Republica Moldova ar putea fi implementată practica homeschooling? Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii "ATITUDINI".
În prezent, legislația țării noastre nu prevede noțiunea de homeschooling, astfel că în Codul Educației, învățământul la domiciliu este prezumat într-un singur caz și se realizează pentru copiii care au anumite probleme de sănătate și nu se pot deplasa la școală.
Cu toate acestea, autoritățile din domeniul educației sunt dispuse să modifice legislația în favoarea învățământului de familie, susține șeful Direcției Învățământ General, Valentin Crudu.
"Salutăm activitatea de acest tip, însă implementarea unui asemenea concept necesită evaluarea tuturor riscurilor. În acest caz trebuie să fim siguri că acești copii nu vor fi în afara procesului de învățământ, să vedem cât de pregătiți sunt părinții care vor să înlocuiască școala dându-i copilului activități la domiciliu. Este un spectru larg de probleme care trebuie analizate", a declarat el.
Potrivit lui, pentru a implementa acest proces, trebuie stabilite anumite modificări în Codul Educației. Homeschooling este un concept nou pentru țara noastră, motiv pentru care există și multe reticențe în acest sens. Cert este că tot mai mulți părinți adoptă această metodă de învățământ, mai cu seamă că și pandemia îi pune pe gânduri pe mulți adulți să practice homeschooling-ul.
În prezent, în țara noastră, aproximativ 400 de copii sunt instruiți prin această metodă.
Fluxul de știri
0