Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Atenție, șoferi! Prețul plafon ANRE pentru astăzi la benzină și motorină

© Sputnik / Mihai Carausstație PECO
stație PECO - Sputnik Moldova, 1920, 30.01.2022
Abonare
Vineri, ANRE a publicat noile prețuri plafon la carburanți pentru acest weekend. Cât ar putea costa astăzi benzina și motorina.
CHIȘINĂU, 30 ian - Sputnik Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat vineri noile prețuri plafon la carburanți pentru zilele de weekend. Astfel, prețul plafon ANRE pentru astăzi, duminică, la benzină cu cifra octanică 95 este de 23 de lei și 3 bani pentru un litru. Prețul la motorină este de 19 lei și 98 de bani.
Amintim că săptămâna aceasta, cotația petrolului Brent a depășit pragul de 90 de dolari pentru un baril, continuând astfel ascensiunea care a început încă la sfârșitul anului trecut. Potrivit ANRE, aceeași tendință se păstrează și la cotațiile Platts pentru benzină și motorină, care acum sunt tranzacționate la prețuri ce depășesc 840$/tona și respectiv 770 $/tona, reprezentând cel mai înalt nivel înregistrat în ultimii 7 ani.
Creșterile date se atestă în majoritatea statelor din regiune, inclusiv în România, care este principalul furnizor de carburanți pentru țara noastră, explică ANRE.
”Agenția monitorizează permanent activitatea actorilor din sectorul petrolier și asigură în continuare consumatorii că mecanismul actual de formare a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard generează prețuri corecte, transparente și ușor de verificat”, a adăugat ANRE.
Potrivit Agenției, prețurile reflectă fidel evoluțiile pe piața internațională atât în perioade de creștere, cât și descreștere a cotațiilor, excluzând orice posibilitate a companiilor petroliere să intervină în procesul dat prin eventuale majorări nejustificate.
Lei moldovenești - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2022
Economie
Cum a explicat ANRE creșterea permanentă a prețurilor la combustibil
Fluxul de știri
0