Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Zelenski neagă că ar avea disensiuni cu Biden pe subiectul “invaziei rusești”

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaПресс-конференция президента Украины В. Зеленского
Пресс-конференция президента Украины В. Зеленского - Sputnik Moldova, 1920, 29.01.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski neagă că ar avea disensiuni cu Joe Biden în legătură cu subiectul “invaziei rusești”.
CHIȘINĂU, 29 ian - Sputnik. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat vineri că nu are disensiuni cu președintele SUA, Joe Biden.
Joi, reporterul postului de televiziune CNN, făcând trimitere la un reprezentant al oficialităților de la Kiev, a făcut public în contul său Twitter “detalii” ale discuțiilor dintre liderii SUA și Ucrainei.
În special, potrivit lui, Biden i-a spus lui Zelenski că “invazia rusească este iminentă odată ce va îngheța solul”. Președintele SUA l-ar fi avertizat că Kiev ar putea fi “jefuit” de trupele ruse, care “probabil va încerca să-l ocupe”, susține reporterul postului de televiziune.
Ulterior, reprezentantul Consiliului de Securitate Națională a Casei Albă, Emily Horne a negat această informație. Purtătorul de cuvânt al președintelui Ucrainei, Serghei Nikiforov, de asemenea, a negat această informație. Discuția dintre Biden și Zelenski a avut loc joi, în a doua jumătate a zilei.
“Suntem recunoscători pentru orice susținere, însă diversele informații din diverse surse nu poate să dezorienteze țara noastră, pentru că începe o panică economică... E foarte costisitor pentru țara noastră, din cauza unei politici informaționale neponderate, iată de ce vorbesc. E una din problemele profunde. Nu avem niciun fel de neînțelegeri cu președintele SUA. Pur și simplu, eu înțeleg în profunzime ce se întâmplă în țara mea, exact așa cum el înțelege și el ceea ce se întâmplă în SUA”, a declarat Zelenski în cadrul unei comunicări cu jurnaliști.
Капитолий США виден в Вашингтоне - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2022
Editoriale
Washingtonul a transmis un mesaj secret Moscovei
Fluxul de știri
0