Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O țară europeană optează să nu aprobe vaccinurile Covid pentru copii

© AFP 2024 / NELSON ALMEIDAVaccinare copii
Vaccinare copii - Sputnik Moldova, 1920, 29.01.2022
Abonare
O ţară europeană a anunțat joi că a optat să nu urmeze exemplul unor țări occidentale care au aprobat vaccinarea împotriva Covid-19 pentru copiii între 5 şi 11 ani.
BUCUREŞTI, 29 ian – Sputnik, Doina Crainic. Agenția de Sănătate Publică din Suedia a anunțat joi că a optat să nu urmeze exemplul unor țări occidentale care au aprobat vaccinarea împotriva Covid-19 pentru copiii între 5 şi 11 ani.
Administrarea vaccinurilor la copiii din grupa respectivă de vârstă nu va avea un efect major asupra răspândirii Covid-19 și ar oferi puține beneficii medicale copiilor care le primesc, a precizat agenția în ghidul său pentru trimestrul de primăvară.
„Din cunoștințele pe care le avem astăzi, având în vedere un risc scăzut de apariție a unor forme grave de boală la copii, nu vedem niciun beneficiu clar al vaccinării acestora”, a declarat reporterilor oficialul agenției Britta Bjorkholm.
Se va putea reveni asupra deciziei dacă devin disponibile noi informații sau dacă o nouă variantă a virusului ar modifica analiza referitoare la risc-beneficii în privinţa vaccinării copiilor.
Decizia Suediei este contrară tendinței urmate în țările care aprobă vaccinarea copiilor cu vârste tot mai mici, în special unde varianta Omicron se răspândește rapid. Ţări precum Germania, Franța, Italia și Spania au aprobat vaccinarea pentru copiii de 5 ani. În SUA, consilierul medical șef al Casei Albe, Anthony Fauci, a declarat miercuri reporterilor că se așteaptă ca schemele de trei doze să fie aprobate în cele din urmă pentru copiii de 6 luni.
Oficialii suedezi din domeniul sănătății susțin că vaccinarea copiilor mici nu ar aduce niciun beneficiu – nici pentru ei, nici pentru oamenii din jurul lor.
„De asemenea, nu putem aştepta ca vaccinarea generală a copiilor cu vârsta de 5 ani în sus să aibă un efect major asupra răspândirii infecției în prezent, nici în grupul de copii cu vârsta între 5 și 11 ani și nici în alte grupuri de populație”, a mai precizat Agenția de Sănătate Publică, potrivit RT.
Suedia a fost una dintre puținele țări care au optat împotriva unui lockdown pe scară largă în perioada de vârf a pandemiei de Covid-19.
Omicron face ravagii: Dezvăluiri din Terapia Intensivă  - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2022
Podcasturi
Pericolele Omicronului: Care sunt grupurile cele mai vulnerabile
Fluxul de știri
0