Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Germania ar putea fi lovită de un uragan

© Pixabay / Comfreakimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 29.01.2022
Abonare
Serviciul meteorologic german DWD a emis o avertizare meteo pentru mai multe regiuni din Germania, care vor fi afectate de uragan.
CHIȘINĂU, 29 ian - Sputnik. Serviciul meteo german DWD a avertizat că un uragan se îndreaptă spre Germania în weekend, iar vântul va crește constant în intensitate în zilele următoare.
Furtuna prezisă pentru weekend poate atinge forţa unui uragan, cu viteze ale vântului de peste 120 de kilometri pe oră, în special în Marea Nordului și Marea Baltică și pe vârfurile lanțurilor muntoase joase din nord, au anunţat meteorologii germani, potrivit ziarulromanesc.de.
Primele manifestări ale furtunii se vor simţi deja în sud-est în cursul zilei de sâmbătă, iar forța vântului va creşte, atingând viteze de 80 până la 110 kilometri pe oră.
Uraganul va afecta și zona înaltă Brocken din Munții Harz, cu 130 până la 140 de kilometri pe oră, potrivit merkur.de.
Sâmbătă, „după-amiaza și seara, în nord și est, precum și în zonele centrale ale țării, vor fi rafale de furtună spre litoral, rafale puternice de vânt pe coaste, precum și pe crestele și vârfurile lanțurilor muntoase joase și ale Alpilor. Vor fi rafale de uragan pe Brocken”, avertizează DWD pe site-ul oficial.
Apocalipsa - Sputnik Moldova, 1920, 29.01.2022
Internațional
Internauții din SUA și Europa: Ne mișcăm spre o Apocalipsă
De asemenea, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în nord-est și est, este posibilă intensificarea temporară a fenomenelor de furtună, pot urma rafale de uragan pe coastă, iar rafalele de furtună nu sunt excluse în est (aproximativ de-a lungul și nord-estul Elbei).
Şi în sud-est, în zonele joase, vor fi rafale de furtună şi, de asemenea, rafale puternice de vânt pe multe vârfuri muntoase.
Meteorologii spun că vremea rea va continua până luni, iar în weekend înrăutăţirea vremii se va manifesta şi prin ploi, zăpadă și lapoviță, precum şi scăderea temperaturilor.
Fluxul de știri
0