Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cât costă în Moldova asigurarea ce acoperă casa și sănătatea

Cât costă în Moldova asigurarea ce acoperă casa și sănătatea
Abonare
Asigurarea mixtă este un produs de asigurare special creat pentru acoperirea riscurilor vitale legate de sănătatea persoanei şi administrarea casei în care locuim.
Tatiana Stradnic, director de filială la o companie de asigurări din Chișinău, a oferit în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" detalii despre acest tip de asigurare mixtă. Potrivit ei, în cazul unei case evaluate la 2 milioane de lei, aproximativ 100 de mii de euro, asigurarea pentru un an ar costa 2 500 de lei.
"Acest contract de asigurare mixtă acoperă cazurile de incendiu (cel mai mare risc pentru un imobil), inundații provocate de vecinii de la etajul superior sau inundațiile produse în bloc din vina titularului poliței, cutremur de pământ, furtună etc., dar și accidentele, de pe teritoriul Republicii Moldova, în care a fost implicat titularul poliței și ceilalți membri ai familiei sale", a spus expertul în asigurări.
Potrivit Tatianei Scripnic, companiile de asigurare propun pachete atractive care conțin contracte de asigurare mixtă. Chiar dacă în ultima perioadă înregistrăm o creștere a valorii bunurilor imobiliare.

"Asigurarea mixtă acoperă și riscul furtului din case și apartamente. La asigurarea bunurilor precum masă, scaun, televizor, etc. tariful este mai mare, însă acest fapt este justificat. Se face inventarierea tuturor bunurilor din casă, iar în cazul unui incendiu care provoacă pagube, compania poartă răspundere în proporție de 10% din asigurare", a explicat expertul.

Specialistul a atenționat populația asupra importanței asigurării sănătății și a casei în care locuim.
Potrivit ei, în mod regretabil, moldovenii își perfectează doar polițele de asigurare obligatorii. Astfel, au mașinile asigurate, dar nu și sănătatea, viața, casele, afacerile. Totuși, Tatiana Scripnic afirmă că în perioada de iarnă, crește cererea de asigurare a caselor, probabil din cauza riscului incendiilor ce pot fi provocate.
Fluxul de știri
0