Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un bărbat a încercat să treacă vama cu sute de cutii cu medicamente anti-COVID

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 29.01.2022
Abonare
Un cetățean străin a încercat să introducă ilegal în Republica Moldova peste 300 de cutii cu medicamente anti-COVID-19. Vameșii i-au dat planurile peste cap.
CHIȘINĂU, 29 ian - Sputnik. Vameșii de la Aeroportul Internațional Chișinău au depistat o tentativă de introducere pe teritoriul țării noastre a 344 de cutii cu medicamente anti-COVID. Cetățeanul străin de 41 de ani a ascuns preparatele în bagajul de cală, fără a le declara în cadrul controlului vamal.
Potrivit Serviciului Vamal, incidentul a avut loc vineri, în jurul orei 12:30. Bărbatul s-a dovedit a fi pasager al cursei Istanbul - Chișinău. Inițial, el selectase coridorul verde (nimic de declarat) însă a fost redirecționat de către vameși pe coridorul roșu pentru efectuarea controlului fizic detaliat.
„În timp ce a fost scanat bagajului de cală al bărbatului, funcționarii vamali au observat mai multe obiecte omogene în valiza acestuia. Astfel, ca urmare a controlului fizic efectuat, vameșii de la aeroport au descoperit 344 de cutii cu medicamente „Molenzavir”, „Molvir”, „Monuvir” și „Emorivir” – preparate cu indicație specifică pentru tratamentul SARS-CoV-2”, se menționează într-un comunicat de presă al Serviciului Vamal.
Potrivit informațiilor preliminare, medicamentele au fost procurate din Bangladesh și urmau să fie comercializate ilegal în Republica Moldova.
Potrivit Serviciului Vamal, bunurile au fost confiscate, iar oamenii legii urmează să cerceteze cazul.
Oamenii sunt îndemnați să procure medicamente doar din farmacii pentru a evita riscul de a consuma produse medicamentoase contrafăcute, necalitative sau neautorizate.
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2022
Coronavirus
Secțiile COVID din Găgăuzia sunt supraaglomerate: Cel mai mic pacient are doar 10 zile
Fluxul de știri
0