Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

„Există un grăunte rațional pe chestiuni secundare în răspunsul SUA la propunerile Rusiei”

© AFP 2024Pentagon
Pentagon - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2022
Abonare
Ministrul rus de Externe consideră că în răspunsul SUA la propunerile Rusiei cu privire la garanțiile de securitate există un grăunte rațional pe chestiuni secundare.
CHIȘINĂU, 28 ian - Sputnik. Răspunsurile Statelor Unite la propunerile Rusiei privind garanțiile de securitate complică intenționat lucrurile, dar sunt acolo și subiecte care pot fi discutate, precum Tratatul privind forțele nucleare cu rază medie de acțiune și măsurile de verificare, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov în cadrul interviului oferit online pentru Sputnik și alte trei posturi de radio.

„Am primit răspunsurile abia alaltăieri, care, în stilul occidental, complică intenționat lucrurile în multe privințe, dar există și un grăunte rațional pe chestiuni secundare”, a spus oficialul rus.

Potrivit ministrului, printre astfel de subiecte, care au fost importante pentru Rusia la anumite etape, se numără rachetele cu rază medie și scurtă de acțiune, asupra cărora anterior președintele Federației Ruse a propus să se aplice moratoriu în Europa. Mai mult, Rusia a propus să se convină asupra măsurilor de verificare a retragerii acestora.
„Atunci acest lucru a fost ignorat, dar acum este inclus în propunerile lor. În același mod au fost ignorate inițiativele noastre, propuse de Statul Major, cu privire la retragerea exercițiilor militare de la frontieră de ambele părți, privind convenirea asupra distanței maxime de apropiere a aeronavelor și navelor de luptă și alte măsuri de consolidare a încrederii”, a menționat Serghei Lavrov.
„Toate aceste propuneri au fost respinse în ultimii doi-trei ani, iar acum ni se propune să discutăm despre toate acestea”, a spus oficialul rus.
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2022
Rusia
Ministrul rus de Externe a fost întrebat dacă va fi război: Ce a răspuns Serghei Lavrov
Șeful diplomației ruse a menționat că răspunsurile SUA se bazează pe propuneri care au fost înaintate de în ultimii ani tot de Rusia, dar a apreciat că asta este „măcar ceva”. „Dar principalul lucru pentru noi este să înțelegem bazele conceptuale pe care se construiește securitatea europeană”, a spus el.
Fluxul de știri
0