Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procuratura Anticorupție a terminat urmărirea penală în privința procurorului Igor Popa

© Sputnik / Mihai CarausProcuratura Generală
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2022
Abonare
Procuratura Anticorupție a terminat urmărirea penală în dosarul șefului suspendat al oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău.
CHIȘINĂU, 28 ian - Sputnik. Pocurorii anticorupțiie anunță că persoana dată este cercetată pe cinci capete de acuzare de fals în declarația de avere. Procuratura nu a anunțat numele procurorului vizat, însă presa scrie că ar fi vorba de Igor Popa, care la sfârșitul anului a fost suspendat din funcție în urma unei hotărâri a Consiliului Superior al Procurorilor.

”Procurorul vizat este învinuit de faptul neincluderii intenționate a unor date în declarațiile de avere și interese personale depuse anual, pentru perioada 2018-2020, precum și la eliberarea și ulterior angajarea în funcție din ianuarie 2020, privind imobilele deținute de concubina acestuia, care reprezentau spațiul comun locativ, date care era obligat să le prezinte”, este anunțat într-un comunicat emis de Procuratura Anticorupție.

În același timp, procurorii mai anunță că o altă cauză pe numele lui Igor Popa este în proces de investigare. Acesta ar mai fi învinuit de îmbogățire ilicită. În cadrul acestei cauze penale se fac mai multe acțiuni de urmărire penală pentru a stabili toate circumstanțele cazului.
”Menționăm că, la această etapă, urmărirea penală este completă, sunt administrate probe suficiente, concludente și relevante în vederea întocmirii rechizitoriului și expedierii dosarului penal în instanța de judecată” mai precizează Procuratura Anticorupție.
Șeful oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău, Igor Popa, a fost procuror general adjunct în perioada guvernării PDM. El și-a început activitatea la 25 de ani în calitate de anchetator în Procuratura sectorului Râşcani al Capitalei.
Din 2002 până în 2010 a ocupat mai multe funcţii importante în Secţia exercitare a urmăririi penale pe cauze excepţionale a Procuraturii Generale, ajungând şeful subdiviziunii. Popa a mai fost și procuror pentru misiuni speciale din cadrul Procuraturii Generale.
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 04.01.2022
Societate
Un procuror din Capitală este cercetat pentru cinci capete de acuzare
Fluxul de știri
0