Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un procuror din Capitală este cercetat pentru cinci capete de acuzare

© Sputnik / Mihai CarausProcuratura Generală
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 04.01.2022
Abonare
Potrivit Procuraturii Generale, procurorul vizat este acuzat de fals în declarația de avere.
CHIȘINĂU, 4 ian - Sputnik. Procuratura Generală anunță că șeful suspendat al oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău este cercetat pentru cinci capete de acuzare de fals în declarația de avere. Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a dispus începerea urmăririi penale în data de 3 ianuarie.
Procuratura nu a anunțat numele procurorului vizat, însă presa scrie că ar fi vorba de Igor Popa, care la sfârșitul anului a fost suspendat din funcție în urma unei hotărâri a Consiliului Superior al Procurorilor.

”Procurorul ar fi săvârșit fals în declarații, manifestată prin neincluderea intenționată a unor date în declarațiile de avere și interese personale depuse anual, pentru perioada anilor 2018-2020, precum şi la eliberarea şi ulterior angajarea în funcţie din ianuarie 2020, privind imobilele deţinute de concubina acestuia, care reprezentau spaţiul comun locativ, date care era obligat să le prezinte”, este menționat în comunicatul emis de Procuratura Generală.

Toate 5 cazuri sunt cercetate în continuare de către procurorii anticorupție, fiind conexate la cauza penală inițiată în privința acestui procuror în luna noiembrie 2021, pe faptul îmbogățirii ilicite.
Amintim că în data de 9 noiembrie, Igor Popa a fost reținut pentru 72 de ore. Asta după ce dimineața procurorii și ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI au desfășurat percheziții la domiciliul său.
Procuratura Anticorupție - Sputnik Moldova, 1920, 12.11.2021
Societate
Procuratura Anticorupție contestă arestul la domiciliu emis pe numele lui Igor Popa
Potrivit Procuraturii Anticorupție, acțiunile de urmărire penală se desfășoară într-o cauză penală pornită pe faptul îmbogățirii ilicite.
Șeful oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău, Igor Popa, a fost procuror general adjunct în perioada guvernării PDM. El și-a început activitatea la 25 de ani în calitate de anchetator în Procuratura sectorului Râşcani al Capitalei.
Din 2002 până în 2010 a ocupat mai multe funcţii importante în Secţia exercitare a urmăririi penale pe cauze excepţionale a Procuraturii Generale, ajungând şeful subdiviziunii. Popa a mai fost și procuror pentru misiuni speciale din cadrul Procuraturii Generale.
Fluxul de știri
0