Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

O țară europeană elimină toate restricțiile anti-COVID

© Sputnik / Владимир Песня / Trecere la banca de fotografiiDanemarca
Danemarca - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Începând de luna viitoare, coronavirusul nu va mai fi considerat drept boală „critică din punct de vedere social” în această ţară europeană.
BUCUREŞTI, 28 ian – Sputnik, Doina Crainic. Danemarca a anunțat că va elimina aproape toate restricțiile împotriva Covid-19, deoarece nu mai consideră virusul o „boală critică din punct de vedere social”, la aproape doi ani de la începutul pandemiei.
„În seara aceasta (…) avem vești incredibil de bune, acum putem elimina ultimele restricții legate de coronavirus în Danemarca”, a declarat miercuri prim-ministrul Mette Frederiksen, dezvăluind că cea mai mare parte a restricțiilor va fi eliminată până la 1 februarie.
Singura măsură care va rămâne în vigoare deocamdată este cerința de a face un test Covid-19 înainte de a intra în Danemarca din străinătate.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2022
Coronavirus
OMS recomandă ridicarea restricțiilor de călătorie legate de COVID-19
Frederiksen a menționat că, deși „ar putea părea ciudat și paradoxal” faptul că restricțiile vor fi eliminate, având în vedere că Danemarca se confruntă cu cele mai mari rate de infecție de până acum, ea a subliniat scăderea numărului de pacienți aflați la terapie intensivă.
De asemenea, ministrul Sănătății Magnus Heunicke a declarat că a existat o „decuplare între numărul de infecții și pacienții de terapie intensivă (...). Acesta este motivul pentru care este o măsură sigură și corectă acum”, a susținut Heunicke.
Heunicke a anunțat marți că Covid-19 nu va mai fi considerat o „boală critică din punct de vedere social” de la 1 februarie, potrivit RT.
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Danemarca a înregistrat 3.635 de decese de la începutul pandemiei și aproape 1,5 milioane de cazuri. Un număr covârșitor de cazuri a fost înregistrat numai în ultimele două luni. Totuși, decesele în țară au atins apogeul în decembrie 2020. Aproximativ 80% dintre danezi au fost vaccinați cu două doze de vaccin Covid-19, în timp ce jumătate din populație a primit deja o doză de rapel.
Fluxul de știri
0