Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

OMS recomandă ridicarea restricțiilor de călătorie legate de COVID-19

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Organizația Mondială a Sănătății a îndemnat ţările din întreaga lume să ridice sau să relaxeze restricțiile de călătorie legate de COVID-19, declarând că acestea s-au dovedit puţin eficiente pentru sănătatea publică, dar dăunătoare pentru economie.
BUCUREŞTI, 20 ian – Sputnik.Pe 13 ianuarie, Comitetul de Urgență al OMS pentru Reglementările Internaționale de Sănătate s-a reunit prin videoconferință pentru a dezbate despre cele mai recente evoluții ale situației pandemice din întreaga lume pe fondul răspândirii tulpinii Omicron și a pentru a revizui măsurile de răspuns la COVID-19.
„Comitetul a stabilit că următoarele acțiuni sunt esenţiale pentru toate țările: (...) ridicarea sau relaxarea interdicțiilor privind traficul internațional, deoarece acestea nu ajută la îmbunătăţirea situaţiei și continuă să creeze stres economic și social cu care se confruntă statele părți”, se precizează într-o declarație publicată de OMS miercuri.
Comitetul a menţionat, de asemenea, că ineficienţa restricțiilor de călătorie în ceea ce priveşte limitarea răspândirii transfrontaliere a variantei Omicron dovedeşte inutilitatea acestora.
Țările ar trebui să evalueze riscul bazat pe dovezi atunci când decid să introducă măsuri de călătorie, și anume purtarea măştilor, testare, vaccinare și carantină, și „să evite să pună poveri financiare asupra călătorilor internaționali”.
„OMS recomandă reprezentanţilor traficului internațional] să nu solicite dovada vaccinării împotriva COVID-19 pentru călătoriile internaționale ca singura condiție prin care să fie permise călătoriile internaționale, având în vedere accesul global limitat și distribuția inechitabilă a vaccinurilor COVID-19”, se mai arată în declarație, citată de Sputnik News.
Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2022
Coronavirus
Moldova introduce carantină pentru persoanele nevaccinate anti-COVID: Iată în ce condiții
De asemenea, OMS a îndemnat statele să recunoască toate vaccinurile care au primit autorizație OMS, în special în contextul călătoriilor internaționale, solicitând statelor să susțină cercetarea „pentru a elabora o strategie optimă de vaccinare pentru reducerea infecției, morbidității și a mortalității”.
Până acum, OMS a aprobat 10 vaccinuri COVID-19, printre care Covovax, Moderna, Comirnaty, Janssen, AstraZeneca, Covishield, Covaxin, Sinovac și Sinopharm, iar alte 10 vaccinuri sunt supuse procesului de revizuire, inclusiv Sputnik V și EpiVacCorona din Rusia.
Fluxul de știri
0