Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ministerul rus de Externe le interzice unor politicieni din UE să intre în Rusia

© Sputnik / Maksim Blinov / Accesați arhiva multimediaВиды Москвы
Виды Москвы - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2022
Abonare
Moscova a interzis intrarea în Rusia a șefilor unor companiei militare private din Uniunea Europeană și a unor politicieni europeni.
CHIȘINĂU, 29 ian - Sputnik. Moscova a extins lista reprezentanților Uniunii Europene cărora li se interzice intrarea în țară, a anunțat Ministerul rus de Externe.
Externele de la Moscova anunță că au luat această decizie ghidându-se de principiul reciprocității și parității. Diplomația rusă a amintit că UE ia în mod regulat decizii care restrâng drepturile rușilor și ale organizațiilor ruse, în baza unor acuzații nefondate.
„Măsurile de răspuns îi vizează, în primul rând, pe șefii unor companii militare private din UE care operează în diferite regiuni ale lumii, care, din anumite motive, nu provoacă alergii oficialilor europeni de la Bruxelles”, se arată în comunicatul Ministerului rus al Afacerilor Externe.
Pe listă figurează și reprezentanți ai unor instituții de forță, ai autorităților legislative și executive ale unor state membre ale UE, care sunt personal responsabili de promovarea politicilor antirusești și de „impunerea” măsurilor care încalcă drepturile legale ale locuitorilor vorbitori de limbă rusă și ai unor mass-media.
Ministerul Afacerilor Externe a informat partea europeană despre acest demers, trimițând o notă corespunzătoare Delegației UE în Rusia.
„Sugerăm ca Bruxelles-ul să asculte vocile din ce în ce mai active ale europenilor care gândesc sănătos, care cer renunțarea la politica de sancțiuni împotriva Rusiei și a aliaților săi, care subminează dreptul internațional și care duc, evident, la impas”, se arată în nota MAE al Rusiei.
Externele de la Moscova au concluzionat că aceasta ar fi o condiție prealabilă importantă pentru restabilirea stabilității și securității în zona euro-atlantică.
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin,  - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2022
Rusia
Putin: SUA și NATO așa și nu au luat în calcul îngrijorările de bază ale Rusiei
Fluxul de știri
0