Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova, 1920
Radio
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

HoReCa, pusă pe brânci, dar rezită până la Paști – Ce spune proprietara unui restaurant

HoReCa, pusă pe brânci, dar rezită până la Paști – Ce spune proprietara unui restaurant
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Afacerile în domeniul HoReCa se prăbușesc. Unii dintre reprezentanții HoReCa spun că își vor închide afacerile, iar alții afirmă că încearcă să supraviețuiască, dar acest lucru este foarte greu.
Nadejda Herța, proprietara unuia din cele mai selecte localuri din Capitală afirmă că deja nici măcar nu se mai indignează de deciziile autorităților. Femeia spune că nu doar localurile mici se confruntă cu probleme, dar și restaurantele care se bucură de prestigiu și au capacități mari.
”Nu vreau să fiu supărată pe autorități, dar era normal să ne lase să muncim măcar cu 35-50 la sută din capacitățile sălii. Să sperăm că luna aceasta vom trece mulți prin boală și vom reveni la o situație cât de cât normală”, spune Nadejda Herța.
Nadejda Herța menționează că a fost nevoită să ia, împreună cu angajații localului, o decizie mai puțin fericită, însă necesară. Mulți angajați au fost nevoiți să plece în concediu din cont propriu, după ce CSE a sistat desfășurarea nunților, cumetriilor și altor evenimente festive în localuri.

”Încercăm să respectăm această hotărâre a Comisiei pentru Situații Excepționale. Cred că rezistăm până la Paști, după - vedem”, spune Herța.

Restaurantele și cafenelele sunt puse pe butuci de măsurile antiepidemice. Reprezentanții sectorului HoReCa se declară nedumeriți de acestea, susținând că unele sunt fără logică și ineficiente.
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", preşedintele Asociaţiei Restaurantelor şi Localurilor de Agrement din Republica Moldova, Aneta Zasaviţchi, a declarat că pandemia a dat o lovitură puternică sectorului HoReCa. Din cauza restricțiilor, multe întreprinderi înregistrează pierderi colosale.
Potrivit ei, ultimele măsuri aprobate de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, precum reducerea programului de activitate până la ora 22:00 și utilizarea a cel mult 50% din numărul de locuri existente în spațiile interioare, vor afecta esențial potențialul de dezvoltare a localurilor, care și așa este pus la grea încercare.
Fluxul de știri
0