Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Cine sunt cei mai vulnerabili în fața Omicronului: Dezvăluiri din Terapie Intensivă

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2022
Abonare
Șeful secției Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic Republican a explicat care sunt categoriile de persoane care sunt cele mai expuse riscului de a face o formă gravă de COVID.
CHIȘINĂU, 27 ian - Sputnik. Persoanele care au boli cardiace, cele care nu respectă distanța fizică, dar și cele care nu s-au vaccinat au cea mai mare șansă să facă o formă gravă de COVID-19. Precizarea a fost făcută în studioul Sputnik Moldova de șeful secției Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic Republican, Victor Cojocaru.
Asta în contextul în care ANSP anunță că o treime din cei infectați cu noul coronavirus au varianta „omicron”.

”Pacienții cu forme grave mai ales cu patologie cardiacă sunt expuși unui risc major. Este foarte important de a păstra distanța, a evita aglomerația fiindcă starea gravă mai depinde de doza de infectare, ce doză ai luat. Și mai depinde de faptul că dacă te-ai vaccinat s-au nu. Dacă te-ai vaccinat ai șanse să te infectezi, dar cu o formă ușoară”, a precizat Victor Cojocaru.

Șeful de la Terapie Intensivă a mai declarat că în secția unde activează sunt internați 12 pacienți, dintre care 9 sunt conectați la respirație artificială prin intubare, iar ceilalți sunt la respirație artificială prin mască cu presiune.

”Începem a ne fortifica capacitățile, trecem practic la dublarea paturilor de terapie intensivă. Ne este frică să nu iasă din funcție capitalul de forțe, adică personalul medical. În zona COVID noi suntem atât de protejați că practic este imposibil să te molipsești. Dar noi toți avem șanse să ne îmbolnăvim într-un magazin, în drum, în troleibuz și în altă parte”, a menționat Victor Cojocaru.

Amintim că ieri, 26 ianuarie, în țara noastră au fost confirmate 6 199 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, după efectuarea a 19 808 de teste. Bilanțul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 423 568.
Centrul de Medicină Legală - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2022
Coronavirus
ANSP: O treime din cei infectați cu noul coronavirus au varianta Omicron
Fluxul de știri
0