Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

ANSP: O treime din cei infectați cu noul coronavirus au varianta Omicron

© Sputnik / Mihai CarausCentrul de Medicină Legală
Centrul de Medicină Legală - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2022
Abonare
Agenția Națională pentru Sănătate Publică a efectuat o nouă secvențiere a noului coronavirus. Iată ce au arătat rezultatele probelor.
CHIȘINĂU, 27 ian - Sputnik. Din 16 probe preselectate, în 13 cazuri s-a confirmat prezența variantei „omicron”. Potrivit directorului ANSP, Nicolae Jelamschi, ponderea variantei „omicron” este în continuă creștere. Astfel, o treime din cei infectați cu noul coronavirus au varianta „omicron”.

Jelamschi a precizat în cadrul unei conferințe de presă că din cele 16 probe, 13 sunt varianta „omicron”, iar trei sunt tulpina „delta”. Este vorba despre 11 bărbați și cinci femei, cu vârstele cuprinse între 20 și 70 de ani. Zece persoane din cele 16 s-au dovedit a fi nevaccinate. Totodată, nouă persoane se tratează acasă cu forme ușoare, iar șapte sunt spitalizate cu forme moderate.

În context, directorul ANSP a declarat că apogeul acestui val va fi atins în Moldova la sfârșitul lunii februarie. Totuși, Jelamschi nu a putut prognoza la câte cazuri pe zi am putea să ne așteptăm în următoarea perioadă.
Amintim că ieri, 26 ianuarie, în țara noastră au fost confirmate 6 199 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, după efectuarea a 19 808 de teste. Bilanțul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 423 568.
Precizăm că la data de 11 ianuarie s-a făcut anunțul că în Moldova au fost depistate primele cazuri de infectare cu varianta „omicron”, după ce s-a efectuat secvențierea virusului.
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2022
Coronavirus
COVID-19 în Moldova: Un număr extrem de mare de cazuri noi
Fluxul de știri
0