Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ajută vinul roșu împotriva coronavirusului? Ce spune Onișcenko

© Sputnik / Mihai CarausVinărie
Vinărie - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2022
Abonare
Ghenadi Onișcenko a comentat informațiile despre faptul că vinul roșu ar proteja împotriva coronavrusului.
CHIȘINĂU, 27 ian - Sputnik. Să spunem că antioxidanții care se conțin în vin protejează împotriva coronavirusului ar însemna să distragi atenția oamenilor de la lucrurile cu adevărat importante: să mergi și să te vaccinezi. Declarația a fost făcută de către academicianul Academiei de Științe a Rusiei Ghenadi Onișcenko.
Declarațiile au fost făcute miercuri în cadrul unei conferințe video cu tema „Va fi Omicron tulpina cu care se va încheia pandemia de coronavirus?”.
Însăși ideea posibilei utilizări a alcoolului ca mijloc de profilaxie a bolii a provocat indignarea academicianului. Onișcenko a atras atenția asupra faptului că unor oameni de știință ruși „le-a trecut prin cap să spună că votca ajută” la coronavirus. "Dacă va fi pulverizată, atunci, spun ei, cică va ajuta. Este o rușine", consideră academicianul.
Potrivit acestuia, antioxidanții pot fi găsiți în diverse produse, însă asta nu rezolvă problema.
"Ajută, dar nu rezolvă. Iar să spui că antioxidanții care se conțin în vin protejează, înseamnă să distragi atenția oamenilor de la o problemă cu adevărat serioasă - alegerea de a merge să te vaccinezi, nu să aștepți până te vei îmbolnăvești și, nu dă Domnul, vei ajunge la terapie intensivă”, a spus Onișcenko.
El a menționat că poate fi inventat orice - „să mănânci usturoi, ceapă, deoarece conțin substanțe care ucid virusul”.
„Ei și? Poate fi utilizat interferonul. Dar asta nu rezolvă problema. Ajută. Dar acesta este unul dintre detalii, însă nicidecum soluționarea problemei. Dar voi, jurnaliști, întoarceți totul pe dos și declarați aceasta drept un panaceu, și oamenii vă cred. Aveți o responsabilitate foarte mare pentru felul în care, în mod rezonabil, ținând cont de ceea ce spun specialiștii, prezentați informația", a concluzionat Onișcenko.
Anterior, în mai multe medii de informare a fost difuzată informația că antioxidanții care se conțin în număr mare în vinurile roșii seci ar putea proteja împotriva infectării cu coronavirus.
Organismul rechinilor este protejat de infecția COVID-19 care a făcut ravagii în rândul oamenilor - Sputnik Moldova, 1920, 18.12.2021
Coronavirus
Rechinii ne vor salva de coronavirus – iată ce au constat cercetătorii americani
Fluxul de știri
0