Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Rechinii ne vor salva de coronavirus – iată ce au constat cercetătorii americani

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaOrganismul rechinilor este protejat de infecția COVID-19 care a făcut ravagii în rândul oamenilor
Organismul rechinilor este protejat de infecția COVID-19 care a făcut ravagii în rândul oamenilor - Sputnik Moldova, 1920, 18.12.2021
Abonare
Organismul rechinilor este protejat de infecția COVID-19 care a făcut ravagii în rândul oamenilor.
Proteinele asemănătoare anticorpilor din sistemul imunitar al rechinilor sunt capabile să prevină infectarea celulelor umane cu coronavirus de tulpinile acestuia și virușii înrudiți, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de oamenii de știință americani.
Oamenii de știință de la Universitatea Wisconsin din Madison au publicat joi rezultatele unui studiu care a cercetat proteinele asemănătoare anticorpilor (VNAR) găsite în sistemul imunitar al rechinilor.

„Aceste proteine ​​mici, asemănătoare anticorpilor, pot pătrunde în locuri ascunse în care anticorpii umani nu pot ajunge. Ele pot lua forme geometrice unice. Acest lucru le permite să identifice structuri pe care anticorpii noștri umani nu le pot recunoaște”, a spus unul dintre participanții la studiu, Aaron LeBeau. Aceste proteine ​​nu au fost încă testate pe oameni și nu vor fi disponibile pentru a trata oamenii în curând, dar vor ajuta la pregătirea pentru viitoarele focare de coronavirus, spun oamenii de știință, fiind citați de RIA Novosti.

În acest caz, un amestec de mai multe specii de rechini VNAR va fi folosit pentru a maximiza eficiența împotriva unei varietăți de virusuri mutante.
Cercetătorii observă că acest nou tip de medicament va fi mai ieftin și mai ușor de fabricat decât anticorpii umani. În plus, medicamentele pe bază de proteine ​​de rechin vor fi deosebit de benefice pentru persoanele cu sistem imunitar slăbit, ale căror organisme nu răspund la vaccinări.
Fluxul de știri
0