Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

S-au vaccinat cu prima și a doua doză în aceiași zi: Cum a fost posibil acest lucru

© Photo : Ministerul Sănătății al Republicii Moldova / Serviciul de informare și comunicare cu mass-mediavaccin anti-COVID, imagine simbol
vaccin anti-COVID, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2022
Abonare
Un angajat al policlinicii din orașul Edineț va ajunge pe banca acuzațiilor după ce Procuratura a trimis dosarul său în judecată. Acesta este acuzat de falsificarea certificatelor de vaccinare împotriva COVID-19.
CHIȘINĂU, 27 ian - Sputnik. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul Nord, a trimis în judecată dosarul unui angajat al policlinicii din orașul Edineț pentru falsificarea certificatelor de vaccinare împotriva COVID-19.
Potrivit oamenilor legii, lucrătorul medical ar fi introdus în baza de date a persoanelor vaccinate câteva nume a localnicilor dintr-un sat din raionul Edineț, fără ca aceștia să-și fi administrat vaccinul în realitate. Astfel, în aceeași zi, acesta le-ar fi eliberat certificatele de vaccinare cu prima și a doua doză, pe care aceștia urmau să le prezinte inclusiv la traversarea frontierei de stat.
Lucrătorul medical ar fi primit suma de două mii de lei pentru acest serviciu. Acestuia i s-a încriminat comiterea falsului în acte publice, precum și falsul informatic.
Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o amendă de până la 67 500 de lei sau până la cinci ani de pușcărie, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la cinci ani.
Certificat de vaccinare electronic - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2022
Coronavirus
În centrele comerciale și magazine, cu certificate COVID: Sunt și unele excepții
Fluxul de știri
0