Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

În centrele comerciale și magazine, cu certificate COVID: Sunt și unele excepții

© AFP 2024 / ERIC LALMANDCertificat de vaccinare electronic
Certificat de vaccinare electronic - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2022
Abonare
Oamenii vor putea intra în centrele comerciale și în magazinele nealimentare doar în baza certificatului COVID-19. Decizia prevede și unele excepții, vezi care sunt acestea.
CHIȘINĂU, 20 ian - Sputnik. Odată cu creșterea numărului de cazuri noi de COVID-19, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis să introducă noi măsuri de protecție pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Astfel, una dintre măsuri este și obligativitatea prezentării certificatului COVID la intrarea în centrele comerciale și unele magazine.
Totodată, este de menționat că excepție fac unitățile alimentare, farmaciile, orice unitate de comercializare specializată sau nespecializată de produse alimentare, unitățile de comercializare a produselor pentru animalele de companie, cele de comercializare a produselor de igienă, unități medicale de vaccinare, bănci, organizații de creditare non-bancare, furnizori de servicii poștale, furnizori de servicii comunale, birourile de asigurare, birouri ale operatorilor de telecomunicații și case de schimb valutar. În rest, în celelalte unități se va cere certificatul COVID.

„Accesul în centrele comerciale va fi permis în baza certificatelor COVID, cu excepția cazului în care clientul merge către unități prevăzute în paragraful anterior și numai dacă este acces direct din stradă la respectivele unități sau sunt stabilite culoare dedicate. Această excepție de a nu prezenta certificatul COVID se va păstra absolut în toate gările, inclusiv în aeroport”, a declarat Ala Nemerenco.

Ministrul Sănătății a precizat în cadrul unei conferințe de presă că autoritățile din Moldova au decis să preia exemplul statelor europene în acest sens, pentru a preveni răspândirea virusului.
„Oricine dorește să intre în magazinele de haine, parfumerie va trebui să prezinte acest certificat. A existat ideea să avem această prevedere doar pentru centrele comerciale, dar nu putem să discriminăm magazinele în funcție de spațiul în care se află. Totodată, se va reduce de la 3 la 2 numărul de persoane care pot intra împreună în spații comerciale, inclusiv în cele care prestează activități esențiale”, a declarat ministrul Ala Nemerenco.
Amintim că miercuri, a fost înregistrat cel mai mare număr de cazuri noi de infectare cu noul tip de coronavirus, de la declanșarea pandemiei în Republica Moldova. Potrivit Ministerului Sănătății, 3 255 de persoane au fost confirmate pozitiv la COVID-19, după efectuarea a 14 636 de teste.
imagine simbol* - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2022
Coronavirus
Fără nunți și cumetrii! Petrecerile private au fost interzise în Moldova
Fluxul de știri
0