Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ultima oră: A fost depistat primul caz de ”flurona” în Moldova

© Sputnik / Mihai CarausCentrul de Medicină Legală
Centrul de Medicină Legală - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2022
Abonare
Agenția Națională pentru Sănătate Publică anunță despre depistarea primului caz de „flurona” în Moldova la un copil de cinci ani. Acesta are COVID-19 și gripă concomitent. Care este starea micuțului.
CHIȘINĂU, 27 ian - Sputnik. În data de 25 ianuarie, în Moldova a fost depistat primul caz de „flurona”, îmbolnăvirea simultană cu COVID-19 și gripă. Anunțul a fost făcut astăzi de către directorul ANSP în cadrul unei conferințe de presă. Nicolae Jelamschi a precizat că este vorba despre un copil de doar cinci ani.
„Starea copilului este satisfăcătoare, copilul primește tratament la domiciliu, merge spre însănătoșire. Nu au fost unele probleme grave de sănătate, dar ambele probe au fost confirmate la același copil, și gripă, și COVID-19”, a declarat directorul ANSP, Nicolae Jelamschi.
Totodată, directorul ANSP a precizat că săptămâna trecută au fost depistate 44 de cazuri de gripă. Cel mai mult fiind afectați minorii de 5 -14 ani și adolescenții de 15 - 19 ani. Totodată, în rândul copiilor se atestă o creștere a cazurilor de infecții respiratorii acute. În cazul dat, se îmbolnăvesc cel mai mult copiii de vârsta preșcolară.
Amintim că ieri, 26 ianuarie, în țara noastră au fost confirmate 6 199 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, după efectuarea a 19 808 de teste. Bilanțul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 423 568.
Centrul de Medicină Legală - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2022
Coronavirus
ANSP: O treime din cei infectați cu noul coronavirus au varianta Omicron
Fluxul de știri
0