Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia își reduce drastic rezervele în dolari

CC0 / Pixabay / Dolari
Dolari - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2022
Abonare
Ministrul rus de Externe Lavrov: Încercăm să reducem prin toate mijloacele dependența de dolar.
BUCUREŞTI, 26 ian – Sputnik, Doina Crainic. Potrivit ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, Statele Unite fac tot posibilul ca să submineze încrederea în dolar, ceea ce îl fac riscant pentru tranzacțiile internaționale.
Rusia își reduce drastic rezervele în dolari, a declarat ministrul rus de Externe.
„Încercăm să reducem dependența noastră față de dolar, iar americanii ne ajută activ în acest sens, deoarece fac aproape tot posibilul să submineze încrederea în această monedă, făcând-o riscantă pentru plățile internaționale nu numai pentru Rusia, ci și pentru orice țară din lume”, a avertizat Lavrov, potrivit Sputnik France.
După cum a subliniat Lavrov, tranziția către plățile în monede naționale este stimulată în Rusia prin toate mijloacele, iar „acest lucru provoacă deja îngrijorări în rândul politologilor și economiștilor occidentali”.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 01.12.2021
Economie
Rusia este nevoită să renunțe la dolar din cauza acțiunilor SUA - Putin
Potrivit ministrului, sistemul de mesagerie financiară dezvoltat de Banca Centrală a Rusiei nu este la fel de stabil ca SWIFT, dar este un sistem care funcționează.
„Cred că trebuie să mergem pe această cale. Este foarte important să nu dezechilibrăm economia”, a adăugat Serghei Lavrov.
Fluxul de știri
0