Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reeșalonarea plăților pentru consumul de gaz: Va fi sau nu posibil acest lucru

© Sputnik / Mihai Carausfactură
factură - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2022
Abonare
Președintele Moldovagaz, Vadim Ceban, a făcut mai multe declarații în cadrul unei conferințe de presă.
CHIȘINĂU, 27 ian - Sputnik. Vadim Ceban a declarat că în această perioadă este imposibil ca facturile pentru consumul de gaz să fie achitate în rate (reeșalonate). Președintele Moldovagaz a ținut să precizeze că ei nu au scopul să deconecteze consumatorii de la rețeaua de gaze pentru că tot compania are de pierdut. Totodată, în prezent Moldovagaz nu își poate permite să reeșaloneze facturile pentru câteva luni.
Declarațiile au fost făcute în contextul în care mai multe persoane au scris pe rețelele de socializare că nu își pot achita facturile exorbitante pentru gaz și căldură pentru luna decembrie. Unii oameni au cerut ca facturile să fie reeșalonate pentru câteva luni, ca în anul 2020.

”Noi nu putem să examinăm posibilitatea de reeșalonarea pentru că pe noi nimeni nu ne creditează. Ați văzut că băncile refuză și respectiv noi nu suntem în posibilitatea să oferim același credit sau o tranșă de achitare pentru consumatori” a declarat Vadim Ceban.

Președintele Moldovagaz a amintit că o astfel de situație a fost cu doi ani în urmă, la începutul pandemiei. Însă atunci a fost cu titlu de excepție.
Anterior, Moldovagaz a anunțat că plătește în luna ianuarie 646 de dolari pentru mia de metri cubi de gaz livrat de Gazprom. Prețul s-a majorat cu aproape 200 de dolari - în decembrie o mie de metri cubi a costat 450 de dolari.
Vadim Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2022
Politică
Poate oare Găgăuzia obține gaz ocolind Chișinăul: Răspunsul președintelui Moldovagaz
Fluxul de știri
0