Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a comemorat victimele blocadei din Leningrad la cimitirul Piskarevski

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин посетил Пискарёвское мемориальное кладбище
Президент РФ В. Путин посетил Пискарёвское мемориальное кладбище - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2022
Abonare
Președintele Rusiei a depus flori în memoria victimelor asediului Leningradului la cimitirul Piskarevski din Sankt Petersburg.
CHIȘINĂU, 27 ian – Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a vizitat Cimitirul Memorial Piskarevski din Sankt Petersburg, unde a adus un omagiu memoriei locuitorilor și apărătorilor Leningradului.
În data de 27 ianuarie, Sankt Petersburg marchează 78 de ani de la eliberarea completă a Leningradului de sub blocada fascistă din timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.
Președintele rus a depus un buchet de flori la groapa comună, în care, potrivit documentelor, este îngropat fratele său, care a murit în copilărie în timpul blocadei.
După care, mergând pe aleea centrală a memorialului Piskarevsky, Putin a depus o coroană de flori la monumentul Patria-Mamă.
Cimitirul Piskarevski este cea mai mare groapă comună a celui de-al Doilea Război Mondial, unde sunt îngropați aproximativ jumătate de milion de locuitori și apărători ai Leningradului.
Blocada Leningradului, care a început la 8 septembrie 1941, a durat aproape 900 de zile. Blocada a fost ruptă pe 18 ianuarie 1943, dar înainte de a fi ridicată complet pe 27 ianuarie 1944, locuitorii Leningradului au trebuit să aștepte încă un an întreg.
În anii blocadei, potrivit diverselor surse, au murit între 400 de mii și 1,5 milioane de oameni. La procesul de la Nürnberg a fost anunțată cifra de 632 de mii de oameni. Doar 3% dintre ei au murit din cauza bombardamentelor de artilerie și aviație, restul au murit de foame.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 07.01.2022
Rusia
Vladimir Putin - la slujba de Crăciun de la biserica din Novo-Ogarevo
Fluxul de știri
0