Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vladimir Putin - la slujba de Crăciun de la biserica din Novo-Ogarevo

© Sputnik / Алексей Никольский / Trecere la banca de fotografiiVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 07.01.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele rus Vladimir Putin a participat la slujba de Crăciun la biserica din Novo-Ogarevo.
CHIȘINĂU, 7 ian - Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a sărbătorit Crăciunul la Biserica „Imaginea Nefăcută de mână omenească”, care se află pe teritoriul reședinței sale de lângă Moscova, în Novo-Ogarevo.
Șeful statului rus a venit la slujba festivă în costum, dar fără cravată. A pus lumânări în fața icoanei Nașterii Domnului.
Anul trecut, Putin a sărbătorit Crăciunul - una dintre cele mai importante sărbători pentru creștinii ortodocși - la Biserica Sf. Nicolae de pe insula Lipno din regiunea Novgorod. A mai fost deja acolo în 2016.
Liderul de la Kremlin a mai sărbătorit Crăciunul de mai multe ori la Catedrala Schimbarea la Față din Sankt Petersburg.
Satele Ogarevo și Usovo au apărut la mijlocul secolului al XV-lea. Până la sfârșitul secolului al XVII-lea, practic au fuzionat. După aceea, în documente apare periodic un alt nume pentru sate - „Spasskoe”, după numele bisericii de lemn a „Imaginii Mântuitorului nefăcută de mână omenească”, construită în 1627. În 1765, pe același loc a fost ridicată o biserică de piatră, sfințită sub același nume.
A fost reconstruită temeinic în anii 1940. Până în prezent, pe teritoriul Novo-Ogarevo s-au păstrat Biserica „Imaginea Nefăcută de mână omenească”, ridicată în 1765, un parc cu design peisagistic și iazuri.
În 2004, templul a fost restaurat cu elemente de reconstrucție.
Icoane făcătoare de minuni - Sputnik Moldova, 1920, 07.01.2022
Societate
Creștinii ortodocși de stil vechi sărbătoresc Nașterea lui Iisus
Fluxul de știri
0