Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov a comentat răspunsul SUA la garanțiile de securitate

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaDmitri Peskov
Dmitri Peskov - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2022
Abonare
Peskov, despre răspunsul SUA cu privire la garanțiile de securitate: nu se poate spune că îngrijorările Rusiei au fost luate în considerare.
CHIȘINĂU, 27 ian – Sputnik. Nu putem spune că îngrijorările și considerentele noastre au fost luate în calcul, le-a declarat jurnaliștilor purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov, răspunzând la întrebarea despre răspunsul SUA cu privire la garanțiile de securitate.
"Vedeți, doar ați auzit ieri și declarația secretarului de stat, și a domnului Stoltenberg, unde ei au vorbit absolut fără echivoc despre neacceptarea principalelor îngrijorări care au fost exprimate de Federația Rusă. Pornind de la aceasta, sigur, motive nu sunt prea multe, dar un lucru este evident - eu m-aș abține în continuare de la orice evaluări conceptuale", a spus Peskov.
„Din ceea ce, evident, au declarat ieri colegii noștri, devine extrem de clar că în ceea ce ține de principalele (propuneri) care au fost expuse în acele proiecte de documente pe care le-am transmis părții opuse, nu se poate spune că considerentele noastre au fost luate în calcul sau că ar fi fost demonstrată o anumită disponibilitate de a ține cont de îngrijorările noastre”, le-a spus Peskov jurnaliștilor.
„Știți a fost exprimată părerea părții opuse, adică la Washington și Bruxelles, că aceste documente de răspuns nu ar trebui publicate, conținutul acestora, că acum într-adevăr nu ar avea rost (de vorbit), pentru că și așa totul este cunoscută de toată lumea”, a declarat Peskov.
Dmitri Medvedev - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2022
Rusia
Medvedev spune ce se va întâmpla dacă SUA vor refuza să ofere garanții de securitate
”Motive desigur nu sunt prea multe, dar un lucru este evident - eu m-aș abține în continuare de la orice evaluări conceptuale", a adăugat Peskov.
El a răspuns de asemenea la întrebarea dacă există posibilitatea pentru compromisuri în legătură cu ceea ce au prezentat americanii.
”Nu voi da deocamdată niciun fel de aprecieri”, a subliniat Peskov.
Fluxul de știri
0