Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Câte persoane au renunțat la compensația pentru căldură: Moldovagaz vine cu date

© Sputnik / Mihai Carausaragaz
aragaz - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Moldovagaz, Vadim Ceban, a venit cu mai mule precizări legate de plata facturilor la gaz.
CHIȘINĂU, 27 ian - Sputnik. Doar 75 de persoane au renunțat până acum la compensarea facturilor la gaz natural. Anunțul a fost făcut astăzi de Vadim Ceban în cadrul unei conferințe de presă. Asta după ce Moldovagaz a anunțat că consumatorii casnici de gaze naturale, care doresc să renunțe la compensație acordate de Guvern, pot depune o cerere online.
Anterior vicepremierului Andrei Spînu a anunțat că Moldovagaz va schimba mecanismul de primire a compensațiilor la gaz. Asta după ce unii oameni au venit singuri cu inițiativa de a renunța la ajutorul primit din partea statului.
Săptămâna trecută în cadrul ședinței de Parlament deputații au susținut în prima lectură proiectul privind compensarea diferenței de preț în urma majorării tarifelor la energia termică. Astfel, Guvernul va achita 80% din majorarea tarifului față de 67%, așa cum era până acum, iar compensația va fi achitată pentru cel mult 1,5 gigacalorii consumate lunar. Până acum s-a achitat cel mult pentru o gigacalorie.
Respectiv, în urma deciziei, suma compensațiilor oferite de Guvern celor care sunt conectați la încălzirea centralizată va crește de la 450 de lei pe lună la 815 de lei.
Pe 17 ianuarie, președintele Republicii Moldova i-a solicitat Guvernului să majoreze compensațiile pentru consumul energiei termice și gazelor naturale. Asta după ce în data de 10 ianuarie Moldovagaz a anunțat că plătește în luna ianuarie 646 de dolari pentru mia de metri cubi de gaz livrat de Gazprom. Prețul s-a majorat cu aproape 200 de dolari - în decembrie o mie de metri cubi a costat 450 de dolari.
factură la gaz, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 21.01.2022
Societate
Vrei să renunți la compensațiile pentru gaz oferite de stat? Iată care este procedura
Fluxul de știri
0