Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vrei să renunți la compensațiile pentru gaz oferite de stat? Iată care este procedura

© Sputnik / Mihai Carausfactură la gaz, imagine simbol
factură la gaz, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 21.01.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
A fost anunțată procedura de renunțare la compensațiile pentru gaz oferite de stat.
CHIȘINĂU, 21 ian - Sputnik. Consumatorii casnici de gaze naturale, care doresc să renunțe la compensație acordate de Guvern, pot depune o cerere online. Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al companiei Moldovagaz.

Astfel, cetățenii vor trebui să acceseze site-ul instituției la rubrica „Consumatori”. Apoi, consumatorii vor trebui să deschidă subrubrica „Procedura de renunțare la compensație”, să descărce formularul de cerere și să urmeze instrucțiunile aferente.

Anterior vicepremierului Andrei Spînu a anunțat că Moldovagaz va schimba mecanismul de primire a compensațiilor la gaz. Asta după ce unii oameni au venit singuri cu inițiativa de a renunța la ajutorul primit din partea statului.
Astăzi, în cadrul ședinței de Parlament deputații au susținut în prima lectură proiectul privind compensarea diferenței de preț în urma majorării tarifelor la energia termică. Astfel, Guvernul va achita 80% din majorarea tarifului față de 67%, așa cum era până acum, iar compensația va fi achitată pentru cel mult 1,5 gigacalorii consumate lunar. Până acum s-a achitat cel mult pentru o gigacalorie.
Respectiv, în urma deciziei, suma compensațiilor oferite de Guvern celor care sunt conectați la încălzirea centralizată va crește de la 450 de lei pe lună la 815 lei.
Pe 17 ianuarie, președintele Republicii Moldova i-a solicitat Guvernului să majoreze compensațiile pentru consumul energiei termice și gazelor naturale. Asta după ce în data de 10 ianuarie Moldovagaz a anunțat că plătește în luna ianuarie 646 de dolari pentru mia de metri cubi de gaz livrat de Gazprom. Prețul s-a majorat cu aproape 200 de dolari - în decembrie o mie de metri cubi a costat 450 de dolari.
Căldură - Sputnik Moldova, 1920, 21.01.2022
Politică
Compensația la căldură s-ar putea majora - iată ce examinează deputații
Fluxul de știri
0