Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Medvedev: Scenariul unei ciocniri directe cu NATO ar fi catastrofal

© REUTERS / OGNEN TEOFILOVSKIФлаг НАТО
Флаг НАТО - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2022
Abonare
Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei Medvedev: scenariul unei ciocniri directe cu NATO ar fi catastrofal.
CHIȘINĂU, 27 ian – Sputnik. Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse Dmitri Medvedev consideră că scenariul unei ciocniri directe între Rusia și NATO din cauza Ucrainei ar fi cel mai dramatic, pur și simplu catastrofal, și speră că acest lucru nu se va întâmpla niciodată.

"Ar fi scenariul el mai dramatic, pur și simplu catastrofal. Și eu sper totuși că acest lucru nu se va întâmpla niciodată", a spus Medvedev într-un interviu pentru principalele medii de informare rusești, inclusiv RIA Novosti, răspunzând la întrebarea dacă admite posibilitatea unei ciocniri directe între Rusia și NATO, în cazul în care Ucraina ar încerca să soluționeze prin forță situația din Donbas.

Deși anumiți demenți, anumite capete înfierbântate vorbesc despre acest lucru în țările NATO și în Statele Unite ale Americii. Dar eu contez că aceasta nu se va întâmpla niciodată", a adăugat Medvedev.
Anterior, Statele Unite, Marea Britanie, Germania și Australia au anunțat despre planurile de a-și evacua o parte din angajații ambasadelor „din cauza amenințării din partea Rusiei”.
Dmitri Medvedev - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2022
Rusia
Medvedev spune ce se va întâmpla dacă SUA vor refuza să ofere garanții de securitate
Rusia a respins în mod repetat acuzațiile privind „acțiunile agresive”, subliniind că nu amenință pe nimeni și nu are de gând să atace pe nimeni, iar Astfel de declarații sunt folosite drept pretext pentru a desfășura mai multe forțe militare NATO în apropierea granițelor ruse.
De menționat că Kievul și țările Occidentale își exprimă tot mai des în ultima perioadă îngrijorarea în legătură cu așa-zisa intensificare a ”acțiunilor agresive” ale Rusiei la granițele Ucrainei. Purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov a declarat că Moscova nu amenință pe nimeni, iar mișcările trupelor pe teritoriul rusesc nu ar trebui să îngrijoreze pe nimeni
După cum a menționat anterior ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, Alianța sporește livrările de arme către Ucraina, unde a crescut numărul instructorilor occidentali. Potrivit diplomatului, acest lucru ar putea provoca autoritățile ucrainene „la aventuri militare”.Rusia nu exclude ca isteria pe care Occidentul a declanșat-o în jurul Ucrainei urmărește să camufleze tendințele Kievului de a sabota acordurile de la Minsk în privința Donbasului.
Выставка военной техники в Одессе в честь 30-летия ВСУ - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2022
Editoriale
“Vă rog pe toți să vă liniștiți”. Cine a făcut Ucraina ostatic
Fluxul de știri
0