Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Federaţia Rusă ar putea inspecta baza de la Deveselu din România

© AP Photo / Vadim GhirdaDeveselu, imagine simbol
Deveselu, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2022
Abonare
NATO a transmis, în paralel cu Statele Unite, răspunsuri scrise la îngrijorările transmise de către Federaţia Rusă cu privire la lipsa unor garanţii de securitate suficiente.
CHIȘINĂU, 27 ian – Sputnik, Evan Răutu. Între propunerile făcute de NATO, Rusiei, există şi măsuri reciproce cu privire la controlul armamentului. Astfel, NATO propune Rusiei posibilitatea de a controla bazele militare NATO din Polonia şi România, în schimbul unor inspecţii NATO la facilităţile militare ruseşti din regiunea Kaliningrad.
Baza de la Deveselu, din România, a fost subiectul mai multor îngrijorări exprimate de-a lungul timpului din partea Federaţiei Ruse.
În ciuda asigurărilor date de către NATO, SUA şi de către autorităţile româneşti cu privire la caracterul strict defensiv al bazei de la Deveselu, Rusia a atras atenţia asupra riscului ca aceste capacităţi declarat defensive să fie transformate relativ repede în sistem militar ofensiv care ar putea ameninţa teritoriul naţional al Federaţiei Ruse.
De altfel, acum 4 ani, ministrul Apărării Naţionale din România, Mihai Fifor, a declarat despre existenţa rachetelor balistice la Deveselu. Ulterior a retractat această „scăpare”.
Dolari - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2022
Rusia
Rusia își reduce drastic rezervele în dolari
Fluxul de știri
0