Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Experți francezi vor evalua parametrii desfășurării misiunii în România

© AP Photo / Vadim GhirdaMilitar cu drapelul NATO
Militar cu drapelul NATO - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2022
Abonare
Un grup de experți ai Ministerului francez al Apărării vor ajunge în România pentru a studia parametrii desfășurării misiunii NATO.
CHIȘINĂU, 27 ian – Sputnik. Experți Ministerul Apărării din Franța vor ajunge joi în România pentru a studia parametrii posibilei desfășurări acolo a unei misiuni în cadrul NATO , a declarat ministrul francez al Apărării, Florence Parly.
“Știu că situația actuală legată de securitate provoacă îngrijorări pe flancul estic al Europei. În acest context, românii tind pe bună dreptate să-și consolideze propria securitate, deoarece tensiunile în Ucraina se acutizează. În calitate de aliați și europeni, vă înțelegem situația și vrem să vă susținem”, a declarat Parly joi, în cadrul vizitei efectuate la București.
Ea a amintit că Franța este gata în continuare să-și asume angajamentul privind desfășurare inor noi misiuni în cadrul NATO, de exemplu în România, în cazul în care Alianța va lua o astfel de decizie.
“Astăzi în România va sosi un grup de experți din cadrul ministerului meu pentru a studia parametri unei eventuale desfășurări”, a anunțat oficialul francez.
Anterior, ministrul francez al Afacerilor Interne, Jean-Yves Le Drian, i-a asigurat pe colegii săi din SUA, Marea Britanie și Germania că Franța este pregătită să realizeze noi misiuni NATO în România.
Expert: Guvernul a făcut o greșeală atunci când a aprobat planul de acțiuni cu NATO
 - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2022
Podcasturi
Expert: Guvernul a făcut o greșeală atunci când a aprobat planul de acțiuni cu NATO
Fluxul de știri
0