Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Este oare posibilă implicarea SUA în negocierile cu privire la Ucraina - Medvedev

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaDmitri Medvedev
Dmitri Medvedev - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2022
Abonare
Vicepreședintele Consiliului de Securitate Medvedev: nimeni nu s-a opus niciodată implicării SUA în negocierile cu privire la Ucraina.
CHIȘINĂU, 27 ian – Sputnik. Nimeni nu a obiectat vreodată în privința implicării SUA în procesul de negocieri cu privire la Ucraina, America „și așa este în joc”, ea influențează activ Kievul și încearcă să „ne creeze probleme”, principalul este să fie realizate acordurile de la Minsk în privința Donbasului, a declarat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse Dmitri Medvedev, într-un interviu pentru principalele instituții de presă din Rusia, inclusiv RIA Novosti.
"Și președintele a vorbit și despre asta, din câte îmi amintesc, în repetate rânduri. Nimeni nu a obiectat vreodată împotriva implicării Statelor Unite. Americanii sunt și așa în joc, cum s-ar zice. Ei îi influențează activ pe ucraineni, ei încearcă în mod activ să ne creeze probleme. În acest sens, mai bine deja să participe deschis și să poarte niște negocieri, să influențeze, să-și folosească canalele de influență asupra aceleiași Ucraine", a spus Medvedev.
"Nimeni nu este împotrivă acestui lucru, toată lumea este pentru, principalul este să fie realizate acordurile de la Minsk. Iar principala problemă este anume asta, deoarece în vorbe toți își declară angajamentul față de aceste acorduri, și chiar și ucrainenii vorbesc despre asta, dar nu fac nimic”, a adăugat el.
Medvedev a amintit că în cadrul acordurilor de la Minsk există un anumit format de țări, „Normandia”, care este utilizat.
Dmitri Kozak - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2022
Politică
Kozak, după summitul de la Paris: Exercițiile NATO la frontiera rusă sunt inadmisibile
Așa-numitul „format Normandia” al negocierilor privind Ucraina există din iunie 2014, informează RIA Novosti. Atunci, în cadrul sărbătoririi a 70 de ani de la debarcarea trupelor aliate în Normandia, liderii Germaniei, Rusiei, Ucrainei și Franței au discutat pentru prima dată reglementarea conflictului din Donbass. Summitul anterior a avut loc la Paris pe 9 decembrie 2019. În ultima perioadă, părțile au discutat la diverse niveluri perspectivele interacțiunii în acest format.
Miercuri, la Palatul Elysee din Paris a avut loc summitul consilierilor liderilor celor patru state din cadrul ”Formatului Normandia”. Delegația rusă a fost reprezentată la negocieri de șeful adjunct al administrației prezidențiale Dmitri Kozak.
Fluxul de știri
0