Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cu ce merge Moldova la Olimpiada de la Beijing - Ce spune antrenorul lotului național

Moldova, printre campioni la Olimpiada de la Beijing? Ce spune antrenorul Lotului Național
Abonare
Lotul olimpic din Republica Moldova se pregătește să ajungă la Beijing, la una dintre cele mai importante competiții ale anului.
Sportivii moldoveni urmează să reprezinte Republica Moldova la cea mai importantă competiție mondială la probele de iarnă. Evenimentul va avea loc în China, în perioada 4-20 februarie curent.
Petru Bria, antrenorul lotului național de schi, sanie și biatlon a declarat pentru Sputnik Moldova că biatloniștii pleacă la Beijing, din Praga, în data de 1 februarie și ajung în China a doua zi.
Republica Moldova va fi reprezentată de patru biatloniști la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, care vor începe pe 4 februarie. Este vorba de Mihail Usov, Maxim Makarov, Alina Stremous și Alla Gylenko. Debutul lor se va produce pe 5 februarie, când este programată cursa de Mixed Relay.
”Antrenamentele le facem pe role, în sala de forță, piste de sanie nu avem în Moldova. Ne ducem cu o echipă puternică, începe competiția la proba de sanie, sunt sigur că vom ajunge în primii 30 la această etapă, dar sper să batem locul 28, precedentul record al Republicii Moldova. La biatlon, sper că ne clasăm în primii zece”, declară Petru Bria.
Natalia Levcenkova este biatlonista care a obţinut cel mai bun rezultat pentru țara noastră la Jocurile Olimpice de iarnă. La ediţia din 2006 de la Torino, sportiva originară din Rusia s-a clasat pe locul 8 în cursa 15 kilometri individual. În acel an, Republica Moldova a avut ultima dată patru biatloniști calificați la Jocurile Olimpice.
Ştafeta torţei olimpice va începe acum pe 2 februarie şi se va încheia pe 4 februarie, ziua în care are loc ceremonia de deschidere, urmând să acopere toate cele trei locaţii ale Jocurilor, de la Beijing şi din regiunile Yanqing şi Zhangjiakou, aflate în apropierea capitalei chineze.
Aproximativ 1.200 de persoane, cunoscute pentru contribuţiile aduse sportului sau societăţii, urmează să ia parte la ştafetă, ca purtători ai torţei olimpice.
Fluxul de știri
0