Comisia Situații Excepționale, în ședință: S-a decis când va fi majorat tariful la gaz

© Sputnik / Mihai CarausGaz
Gaz - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2022
Abonare
Membrii Comisiei Situații Excepționale au fost convocați astăzi în ședință pentru a institui noi măsuri în vederea asigurării securității energetice a țării.
CHIȘINĂU, 27 ian - Sputnik. Comisia pentru Situații Excepționale convocată în ședință pe 27 ianuarie a decis ca Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică să analizeze și să aprobe până la data de 31 ianuarie 2022 noul tarif la gaz „după o verificare minuțioasă a calculelor prezentate de Moldovagaz”.
În context, se precizează că membrii comisiei au discutat despre posibilitatea alocării de compensații suplimentare pentru consumatorii casnici.
Într-un comunicat de presă emis de Guvern se menționează că la ședință s-a discutat despre măsurile necesare pentru a eliminarea riscurilor sistării furnizării gazelor naturale.
De asemenea, s-a decis să fie raționalizat consumul de gaz.
„Centralele termoelectrice să ajusteze în conformitate cu temperatura medie atmosferică, în limita de până la 10% de la valorile de calcul a energiei termice livrate către consumatori. Implementarea măsurilor de raționalizare a consumului va duce la o scădere cu circa 5 milioane de m3 a consumului de gaz natural”, menționează Guvernul.
Vadim Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2022
Politică
Poate oare Găgăuzia obține gaz ocolind Chișinăul: Răspunsul președintelui Moldovagaz
Anterior, Moldovagaz a anunțat că plătește în luna ianuarie 646 de dolari pentru mia de metri cubi de gaz livrat de Gazprom.
Prețul s-a majorat cu aproape 200 de dolari - în decembrie o mie de metri cubi a costat 450 de dolari.
Fluxul de știri
0