Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Structura Procuraturii Generale va fi optimizată

© Sputnik / Mihai CarausProcuratura Generală
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2022
Abonare
Actuala structură a Procuraturii nu permite desfășurarea activității cu o eficient maximă, consideră șeful instituției.
CHIȘINĂU, 26 ian – Sputnik. Procurorul General interimar, Dumitru Robu, a propus optimizarea structurii Procuraturii Generale prin reducerea numărului de funcții și realocarea acestora către procuraturile specializate și teritoriale
În opinia procurorului interimar, actuala structură organizatorică a instituţiei ”nu permite desfășurarea activităţii la maxim eficientă, precum şi contravine principiului distribuirii clare a funcţiilor şi folosirii optimale a resurselor umane”.
Astfel, este propusă optimizarea unei funcții de adjunct al procurorului general, patru funcţii de șef direcție, patru funcţii de șef secție şi 12 funcţii de procurori în secţie.
”Din numărul total de funcţii optimizate din cadrul Procuraturii Generale, 9 funcții urmează a fi realocate Procuraturii Anticorupţie, 5 funcții către PCCOCS și 7 funcții către Oficiul reprezentarea învinuirii în instanța de judecată a Procuraturii mun. Chișinău”, este menâionat în comunicatul Procuraturii.
Procurorul general interimar a înregistrat pe 25 ianuarie un demers în acest sens la Consiliul Superior al Procurorilor.
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2021
Societate
Percheziții în birourile unui procuror de la Procuratura Generală - detalii
Fluxul de știri
0