Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Miniștrii se întrunesc în ședință: Ce urgențe au de examinat

© Sputnik / Mihai CarausПравительство РМ
Правительство РМ - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2022
Abonare
Miniștrii se întrunesc în ședință. Cel puțin zece proiecte au fost incluse pe ordinea de zi.
CHIȘINĂU, 26 ian - Sputnik. Mai multe poduri și podețe din țară urmează să fie reparate în 2022, iar pentru lucrările de reparație, în Legea bugetului de stat pentru Fondul rutier sunt prevăzute surse financiare în valoare de 1 miliard 485 milioane 348,4 de mii de lei. Din acești bani, 696 de milioane 475,4 de mii de lei se preconizează a fi utilizate pentru lucrări de întreținere a drumurilor publice naționale.
Programul privind repartizarea mijloacelor fondului rutier pentru drumurile publice naționale pe anul 2022 urmează să fie aprobat în cadrul ședinței Guvernului din 26 ianuarie.
Tot în ședința de astăzi urmează să fie aprobată Strategia Națională de Dezvoltare Regională 2022-2028. Potrivit notei informative a proiectului, Strategia este un document umbrelă de politică publică pentru planificarea strategică a dezvoltării regionale a țării, trasează viziunea și prioritățile Guvernului Republicii Moldova în abordarea dimensiunilor teritoriale, a intervențiilor sectoriale, precum și relațiile instituționale care urmează să faciliteze parteneriatul dintre autoritățile publice centrale, locale, mediul de afaceri și sectorul civic.
La fel, miniștrii urmează să aprobe Hotărârea cu privire la iniţierea negocierilor asupra proiectului Acordului de cooperare dintre Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova şi Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Azerbaidjan privind lupta împotriva criminalităţii. Scopul final al încheierii Acordului este cooperarea între Părţi în domeniul prevenirii, depistării, suprimării și soluționării infracțiunilor contra vieții și sănătății, libertății și demnității persoanei; traficului ilicit de stupefiante și substanțe psihotrope și de precursori ai acestora; precum și a altor infracțiuni.
Ședința începe la ora 15:00 și va avea loc în format online. Executivul a decis organizarea ședințelor de la distanță în contextul evoluției negative a situației epidemiologice.
Майя Санду на онлайн-встрече с представителями винодельческой отрасли Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2022
Societate
Maia Sandu a promulgat modificăile la Legea cu privire la avocatură
Fluxul de știri
0