Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Maia Sandu a promulgat modificăile la Legea cu privire la avocatură

© Photo : Facebook / Maia SanduМайя Санду на онлайн-встрече с представителями винодельческой отрасли Молдовы
Майя Санду на онлайн-встрече с представителями винодельческой отрасли Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2022
Abonare
Decretul Preşedintelui Republicii Moldova privind promulgarea Legii cu privire la avocatură a fost publicat în Monitorul Oficial.
CHIȘINĂU, 25 ian - Sputnik. Proiectul ce prevede modificarea Legii avocaturii a fost votat vinerea trecută în lectură finală de către deputați.
Amintim că aleșii poporului au examinat și votat proiectul ce prevede modificări la Legea avocaturii, dar și amendamentul care a provocat un val de nemulțumiri în rândul avocaților. Totuși, în urma discuțiilor cu avocații, amendamentul a fost modificat, a precizat deputatul Olesea Stamate.
Inițial, Stamate, care este și autoarea amendamentului în cauză, a propus excluderea din Legea avocaturii a aliniatului 2 din articolul 52, care prevede că „avocatul nu poate fi reținut, supus aducerii silite, arestat, percheziționat fără acordul prealabil al Consiliului Uniunii Avocaților, cu excepția infracțiunii flagrante”. Astfel, în urma acestei modificări, apărătorii ar fi fost lipsiți de garanții, iar acest lucru le-ar fi afectat activitatea, susțin avocații.
În timpul ședinței Parlamentului, zeci de avocați au ieșit la protest în fața Legislativului.
Mai mulți avocați au organizat un protest la Parlament - Sputnik Moldova, 1920, 21.01.2022
Societate
După ce au intrat în grevă generală, avocații au ieșit la protest în fața Parlamentului
Precizăm că joi, 20 ianuarie, deputatul PAS Olesea Stamate a anunțat că a expediat o adresare Uniunii Avocaților în care a propus o soluție de compromis - apărătorii să nu poată fi percheziționați și interceptați fără acordul Consiliului Uniunii Avocaților, cu excepția cazurilor în care sunt suspectați de corupere pasivă, activă și trafic de influență, precum și de infracțiuni flagrante.
Totuși, avocații au luat decizia de a intra în grevă generală din data de 20 ianuarie, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Uniunii Avocaților.
Mai mulți avocați au organizat un protest la Parlament - Sputnik Moldova, 1920, 21.01.2022
Societate
Amendamentul care i-a revoltat pe avocați, votat de deputați - A fost însă modificat
Fluxul de știri
0