Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gavrilița anunță dacă va crește tariful la gazele naturale pentru consumatorii casnici

© Sputnik / Mihai Carausaragaz, imagine simbol
aragaz, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2022
Abonare
Premierul Natalia Gavrilița a anunțat cu cât se va majora tariful la gazele naturale pentru consumatorii casnici.
CHIȘINĂU, 26 ian - Sputnik. Tariful pentru primii 150 de metri cubi de gaze naturale consumați de consumatorii casnici nu se va schimba. Acesta va rămâne neschimbat în lunile februarie şi martie, în pofida solicitării Moldovagaz. Anunțul a fost făcut de premierul Natalia Gavrilița în debutul ședinței Guvernului din 26 ianuarie.
„Vom merge în continuare pe mecanismul în care primii 50 de metri cubi vor costa 6,8 lei, iar următorii 100 de metri cubi vor costa 7,9 lei, până la 150 de metri cubi compensați”, a declarat Gavrilița.
Premierul anunță că urmează a fi elaborate și programe de compensare pentru anumiți agenți economici. Este vorba în special de întreprinderi consumatoare de gaze naturale care produc bunuri de primă necesitate cum ar fi pâine, lapte și alte alimente.
„Luăm în calcul și alte programe care vor duce la puterea de cumpărare a unor categorii de angajați și pentru categoriile vulnerabile”, a mai spus prim-ministrul.
În context, aceasta a îndemnat consumatorii să economisească resursele energetice pentru a nu depăși volumul de 150 de metri cubi de gaze, pentru a achita mai puțin.
Amintim că compania Moldovagaz a înaintat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică o cerere privind creșterea tarifului mediu pentru furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali la prețuri reglementate pentru anul 2022 de la 9 227 la 13 418 de lei pentru o mie de metri cubi.
Gaz - Sputnik Moldova, 1920, 23.01.2022
Analize și opinii
Viorel Gîrbu: Cine nu ar trebui să primească compensații la gaz și căldură
Fluxul de știri
0